Gemeente Aalten


06-03-2006
Presentatie Stichting Heel in mantelzorgsalon Lievelde Op donderdag 9 maart spreekt Resie Wientjes in de mantelzorgsalon in Lievelde. Zij is één van de oprichters van de Stichting Heel en zij zal deze middag vertellen over doelstelling en activiteiten van deze stichting.

De Stichting Heel heeft als algehele doelstelling het welzijn van de mens te bevorderen. Zij wil mensen de gelegenheid bieden, anders dan via de reguliere zorg en hulpverlening, hun evenwicht na een ingrijpende gebeurtenis terug te vinden.
Elk mens maakt in zijn/haar leven crisis momenten mee. Dat kan door allerlei oorzaken gebeuren, van ziekte tot een overlijden, scheiding, geweld of een andere ingrijpende gebeurtenis waarbij het moeilijk is overeind te blijven. Stichting Heel wil heel mens gericht bezig zijn, en elk mens, als uniek mens, die hulp bieden die hij/zij nodig heeft, om uiteindelijk weer "Heel" te worden. Resie Wientjes zal vertellen hoe de stichting dit doet.Iedereen die zorgt voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende in de omgeving is mantelzorger en daarom van harte welkom in de mantelzorgsalon, net als familieleden, vrienden en iedereen uit de omgeving die meer wil weten over de Stichting Heel.
De middag is gratis toegankelijk en duurt van 13.30 - 16.00 uur. De mantelzorgsalon is gevestigd in de Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde en is een initiatief van de VIT Oost-Gelderland in samenwerking met de afdeling Achterhoek Oost van de Stichting Alzheimer Nederland.
Voor meer informatie bel de VIT Oost-Gelderland, tel (0573) 43 84 00 of kijk op www.vitoostgelderland.nl.