Savantis

Arbeidsmarktonderzoek van start
Geselecteerd voor de nationale kampioenschappen 6 maart 2006
Savantis, Vakcentrum voor Afbouw en Onderhoud heeft selectierondes gehouden voor deelname aan de nationale kampioenschappen voor schilders en stukadoors. Drie schilders en drie stukadoors strijden tijdens Skills Masters van 9 tot en met 11 maart in Ahoy om het goud.

De animo voor de Skills Masters wedstrijden is nog nooit zo groot geweest. Na selectiewedstrijden heeft Savantis uit ruim dertig schilders er drie geselecteerd. Voor de stukadoors zijn er drie uitgekozen uit de twaalf kandidaten.

De schilderkandidaten zijn: Jan Börchers uit Beerta, Louwrens Wagenaar uit Paesens en Arald Plaisier uit Hendrik Ido Ambacht.

De stukadoorkandidaten zijn: Rob van Delden uit Monster, Dave van de Kerkhof uit Helmond en Melvin Walraven uit Vlijmen.

Het algemeen beeld van de jury is dat er veel potentieel is om kwalitatief een topprestatie te leveren. De jonge generatie komt er dus duidelijk aan en staat dan ook te popelen om deel te nemen aan Skills Masters.

Skills Masters is een evenement waarbij veel beroepen te zien zijn die gedemonstreerd worden Verder zijn er doeactiviteiten voor bezoekers en natuurlijk de beroepenwedstrijden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.skillsmasters.nl. Skills Masters duurt van donderdag 9 maart tot en met zaterdag 11 maart in Ahoy te Rotterdam van 10.00 tot 17.00 uur.

Verschillende organisaties in de bouw die zich bezighouden met opleiden hebben zich verenigd op het zogenaamde Bouwplein. Zo kan de bezoeker het overgrote deel van het bouwproces aanschouwen: stratenmaken, timmeren, metselen, stukadoren, schilderen en afmontage. Een geweldig gezicht om al die jonge vaklieden aan het werk te zien.