Skills netherlands

Finale Nationale VMBO Vakkampioenschappen Skills Talents op 9 en 10 maart in Ahoy Rotterdam.

Vmbo leerlingen kleden optredens lange frans en baas b, brace en bad candy aan.

Op 9 en 10 maart aanstaande vindt de finale van de vmbo team-vakwedstrijden, de Skills Talents, plaats. In de finale strijden teams uit regio Rijmond, Haaglanden en Twente tegen elkaar. De teams krijgen de opdracht om optredens van Lange Frans en Baas B, Brace en Bad Candy te omlijsten. Het team wat dit het beste doet, verdient de titel Skills Talent 2006.

Skills Talents zijn team-vakwedstrijden voor vmbo talenten. Een Skills Talents team bestaat uit 20 talentvolle vmbo-ers uit de sectoren Economie, Zorg en Welzijn, Groen, Bouw en Elektro. Door het samenvoegen van de verschillende sectoren ontstaat een multifunctioneel team. Juist deze multifunctionele basis zorgt er voor dat de opdrachten met succes kunnen worden afgerond. Het goed samenwerken en gebruik maken van de opgedane kennis, ervaringen en vaardigheden van en door alle teamleden, zijn van cruciaal belang om als team in staat te zijn gestelde opdrachten met succes te kunnen uitvoeren.

DE WEDSTRIJDEN
Tijdens Skills Talents laten leerlingen hun talenten zien. De leerlingen worden beoordeeld door een officiële jury die bestaat uit vmbo en mbo docenten. De uit te voeren opdrachten voor zowel de selectie- als de finalewedstrijden zijn gebaseerd op leerstof uit vmbo examens. De Skills Talents wedstrijden passen hierdoor goed in de voorbereidingen van de leerlingen op hun examens. Daarnaast kan er zo objectief worden beoordeeld wat de beste talenten zijn uit de verschillende opleidingen tijdens de selectiewedstrijden en wat het beste team is tijdens de finale. Een belangrijk wedstrijdonderdeel van de finale is naast het individuele vakmanschap de onderlinge samenwerking van het team.

FINALE
Tijdens de finale van Skills Talents moeten de 3 teams het podium aankleden voor bekende nationale artiesten. Zo zullen de Rotterdam Rockies op 9 maart het podium aankleden voor het optreden van Lange Frans en Baas B. Op 10 maart verzorgen de Twente Tigers het podium voor het optreden van Brace en de Haaglanden Heroes zullen dit doen voor Bad Candy. Na afloop van de optredens op vrijdag 10 maart wordt het Skills Talents team 2006 bekend gemaakt.

SAMENWERKING IN ONDERWIJS VOOR VMBO WEDSTRIJDEN
Met het organiseren van deze vakwedstrijden wil Skills Netherlands, de betrokken onderwijsinstellingen en de vmbo jongeren zelf, het vmbo op een positieve manier onder de aandacht brengen. Daarbij hebben de vakwedstrijden een stimulerende functie naar (toekomstige) vmbo jongere en vergroten de vaktrots onder de doelgroep zelf. Bovendien wordt door de mede-organiserende rol van het ROC, de samenwerking op regionaal niveau tussen vmbo opleidingen en het ROC ondersteund.

SKILLS TALENTS ALS ONDERDEEL VAN JONGERENEVENEEMNT SKILLS MASTERS De nationale Skills Talents wedstrijden worden tijdens het jongerenevenement Skills Masters gehouden. Skills Masters vindt 9, 10 en 11 maart a.s. plaats in Ahoy Rotterdam. Skills Masters is biedt vmbo & mbo jongeren en jongwerkzoekenden een totaal beleving van het beroep. Op het evenement komt de bezoeker alles te weten over werk, opleiding en beroep, waarbij zien, ervaren en informeren centaal staat.

Skills Masters is gratis te bezoeken door is gratis te bezoeken door voorregistratie via www.skillsmasters.nl. Bovendien maakt men door voorregistratie kans op mooie prijzen. Indien men zich niet aanmeldt, is de toegangsprijs 2,50. De Skills Talents finale op Skills Masters is donderdag 9 en vrijdag 10 maart a.s. van 10.00 tot 17.00 te bezoeken.

Skills Talents wordt georganiseerd door Skills Netherlands. Voor meer informatie over de vmbo wedstrijden kijk op www.skillstalents.nl.
29)

Noot voor de redactie (