Gemeente Roermond

Basisschool De Stapsteen krijgt nieuwbouw

Openbare basisschool De Stapsteen in Herten krijgt nieuwbouw. Althans dat is het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders op 9 maart aan de gemeenteraad voorlegt. Met dit voorstel komt het college tegemoet aan de wens van het bestuur en de directie van de school. De nieuwbouw zal plaatsvinden op de huidige locatie aan de Putkamp.

In een eerder plan was uitbreiding van de huidige school de inzet. Het college heeft nu besloten dat volledige nieuwbouw de beste oplossing is. Wethouder Schreurs hierover "Herten blijft groeien. Zeker met de locatie Oolderveste. Het is dan goed om een schoolgebouw in een bredere context te zien. In het gebied Putkamp worden centrumvoorzieningen gerealiseerd. Met een keuze voor volledige nieuwbouw kan het plangebied optimaal worden ingericht. Naast de school wordt een supermarkt met een aantal dagwinkels gerealiseerd. Daarnaast onderzoekt het college momenteel de mogelijkheid om in dit gebied gemeenschapsvoorzieningen te realiseren. Met deze nieuwbouw krijgt het voorzieningenniveau waar Herten al lang op wacht ook een positieve impuls".

Wethouder Kemp geeft aan blij te zijn dat met de keuze voor volledige nieuwbouw optimaal invulling kan worden gegeven aan het door de school gewenste onderwijsconcept. "De huidige school heeft wat dat betreft beperkingen. Met de nieuwbouw worden een groot aantal praktische knelpunten opgelost en kan ingespeeld worden op onderwijskundige ontwikkelingen."

Met deze nieuwbouw wil het college mogelijkheden bieden voor uitbreiding van de in Putkamp gevestigde kinderopvang waardoor het bredeschoolconcept nadere invulling krijgt. Publicatiedatum: 08.02.2006 Bijgewerkt: 08.02.2006