Gemeente Geertruidenberg


Informatie verkeersregelaars 2006

Ook in 2006 worden er diverse avonden georganiseerd om verkeersregelaars bij evenementen te instrueren. Hieronder staan de data voor 2006. Alle avonden beginnen om 19.30.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de gemeente Geertruidenberg onder het thema verkeer en vervoer. Donderdag 9 maart Drimmelen (gemeentehuis Made) Dinsdag 14 maart Geertruidenberg (gemeentehuis Raamsdonksveer) Dinsdag 4 april Geertruidenberg (gemeentehuis Raamsdonksveer) Donderdag 6 april Drimmelen (gemeentehuis Made) Dinsdag 10 oktober Geertruidenberg (gemeentehuis Raamsdonksveer) Donderdag 25 oktober Drimmelen (gemeentehuis Made)

Verzekeringsplicht verkeersregelaars
Per 1 januari 2006 is de verzekeringsplicht voor verkeersregelaars vervallen. Dit betekent dat de verkeersregelaars niet langer apart verzekerd hoeven te worden per evenement. De reden van de maatregel is dat naar mening van de wetgever de verzekeringsplicht in de regeling verkeersregelaars geen meerwaarde heeft ten opzichte van de wettelijke bescherming op grond van de wegenverkeerswet 1994 en het burgerlijke wetboek. Overigens raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeraar om zeker te weten, dat uw eigen verzekering of de verzekering voor uw evenement, voldoende dekking biedt bij schade. U kunt dan een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af sluiten. Meer informatie kunt u vinden op www.verkeersregelaars.nl.