Gemeente Ede

nummer 47 / Ede, 7 maart 2006

huidige vervoerders als beste uit de bus bij Europese aanbesteding Noot en Van de Broek blijven leerlingenvervoer verzorgen

Noot Holding BV en De Vier Gewesten BV zijn de winnaars van de Europese aanbestedingsronde voor het leerlingenvervoer. In totaal deden zes bedrijven aan de Europese aanbesteding mee. De Vier Gewesten besteedt het vervoer uit aan taxibedrijf Van de Broek uit Barneveld.

Noot en Van de Broek voeren nu ook al het leerlingenvervoer uit. Het leerlingenvervoer is bedoeld voor die kinderen die op basis van levensbeschouwing òf een geestelijke of lichamelijke handicap niet terecht kunnen op een school in hun omgeving.
B&W hebben het vervoer voor de periode van 1 augustus 2006 tot 1 augustus 2009 aan beide vervoerders gegund. Bij wederzijdse instemming kan het contract met 2 x een jaar verlengd worden tot 1 augustus 2011. De Europese aanbesteding werd begeleid door het bureau International Tender Services uit Raalte.
Noot Holding BV gaat de leerlingen vervoeren met bestemmingen in Ede, Wekerom, Amersfoort, Apeldoorn, Bilthoven, Doorn, Maarsbergen, Utrecht, Veenendaal, Wageningen, Zeist en Zoetermeer (circa 259 leerlingen). Ook het vervoer van leerlingen van en naar Arnhem, Oosterbeek, Druten, Groesbeek, Nijmegen, Vught, St. Michielsgestel, Eindhoven, Son en Breughel en Haren (Gr) (circa 164 leerlingen) blijft in handen van Noot.
Noot Holding BV is ook het zwem- en gymvervoer gegund: (circa 1370 leerlingen zwemvervoer en circa 60 leerlingen gymvervoer). De Vier Gewesten BV (met als uitvoerder Van de Broek) voert het Leerlingenvervoer van en naar Barneveld en De Glind uit (circa 122 leerlingen).

---