Gemeente Pekela


Verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Pekela op dinsdag 7 maart 2006.

De gemeente Pekela neemt deel aan het experiment "Stemmen in een willekeurig stemlokaal". Wat er voor u verandert kunt u hieronder lezen.

Op dinsdag 7 maart 2006 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Pekela. Hierbij verlopen mogelijk een aantal zaken iets anders dan dat u gewend bent. In de gemeente Pekela staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

Stemmen met een Stempas
Om overal in Pekela te kunnen stemmen heeft u geen oproepingskaart maar een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uitsluitend bij de afdeling publiekszaken en uiterlijk 6 maart 2006 tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen.. U dient zich hierbij te legitimeren. Op 7 maart 2006 kunt u op het stembureau dus geen nieuwe stempas meer krijgen. Mocht u later uw "oude" stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.
Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). De voorzitter van het stembureau kan u hierom vragen.

Waar u kunt stemmen
Omdat u met een stempas overal binnen de gemeente mag stemmen vindt u hieronder een overzicht van alle lokaliteiten waar een stembureau is gevestigd:


1

OBS Feiko Clock Sportlaan 10 Oude Pekela


2

Dorpshuis De Snikke * Raadhuislaan 47 Oude Pekela


3

Zorgcentrum De Molenhof * Scholtenswijk 1 Oude Pekela


4

OBS H.Wester, ingang Burg.Snaterln IJsbaanlaan 36 Oude Pekela


5

OBS H.Wester, loc. H. Hindersstraat H. Hindersstraat 54 Oude Pekela


6

Dorpshuis De Kiepe * Meidoornlaan 88 Nieuwe Pekela


7

Zorgcentrum Clockstede * Prunuslaan 2 Nieuwe Pekela


8

Dorpshuis de Riggel * Noordercolonie 13 Nieuwe Pekela

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stemlokalen met een * zijn voorzien van schuifdeuren en daardoor beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers en scootmobielen. De stemlokalen zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Stemmen bij volmacht
Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in Pekela woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de verkiezing zelf.

Informatie
Op het gemeentehuis, afdeling publiekszaken, kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkiezing. Het bezoekadres is: Raadhuislaan 8, 9665 JD Oude Pekela
De afdeling publiekszaken is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. We zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 0597-617555. Het e-mail adres van de gemeente Pekela is info@Pekela.nl. Informatie over de verkiezingen kunt u ook vinden op de website van de gemeente www.Pekela.nl.

Experiment Stemmen in een willekeurig stemlokaal . 13-01-2006 Op dinsdag 7 maart 2006 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Pekela. Hierbij verlopen mogelijk een aantal zaken iets anders dan dat u gewend bent. In de gemeente Pekela staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen.

---