Ingezonden persbericht


----------
Mindfold's debutalbum 'long roads' nu uit op squash records

----------
De Limburgse band Minfold heeft het debuutalbum 'Long Roads' op 6 maart jl. officieus uitbracht op het Rotterdamse label Squash Records.

Opeens waren ze er, kreten als "de grote belofte" (Rocktribune), "Jezus, wat een heerlijk geweld!" (Music Maker) en "waarschijnlijk niet meer lang zonder platendeal!" (UP Magazine). Nu is die platendeal er dus voor 'die band uit Maastricht'. In 2005 nog geprogrammeerd op Pinkpop, in 2006 de definitieve doorbraak?

Loon naar werken. De afgelopen twee jaar zijn in een vogelvlucht voltrokken, waaronder succesvolle shows in Paradiso, Melkweg, Het Paard, 013 en Vera en eveneens als geslaagde supportact bij Dredg (USA), Face Tomorrow (NL), Intwine (NL) en The Appleseed Cast (USA). Verdere wapenfeiten: Local Hero in de LiveXS, plek op het Eurosonic/Noorderslag festival in Simplon, Groningen en winnaar van Nu of Nooit 2005.

Zanger Remco: "Mindfold is een paar jaar geleden ontstaan uit vier beste vrienden. Ieder geeft zijn eigen 110% in elk opzicht, minder is geen optie. De band is nu uitgegroeid tot een geoliede machine, live en op cd!"

Deze reputatie wordt dan ook meteen bevestigd door een 7-daagse tournee in Engeland in februari 2006. Het langverwachte debuutalbum 'Long Roads' wordt vervolgens begin maart 2006 officieel uitgebracht op Squash Records met een wereldwijde distributie. En dit is nog maar het begin...

----------
Meer informatie over de band is te vinden op www.mindfold.nl Meer informatie over het label tref je aan op www.squashrecords.com

Voor muziek van de band:
http://www.squashrecords.com/Squash_BANDS/SQR_BANDS_MINDFOLD.htm www.myspace.com/mindfold

----------
Voor interviews, bandfoto's en meer informatie:
tom@squashrecords.com

Squash Records
Clara Wichmannstraat 95
2984 XG Ridderkerk
+31 (0)6 - 444 96 085
http://www.squashrecords.com
info@squashrecords.com

OUT NOW ON SQUASH RECORDS!

MINDFOLD - LONG ROADS

CD (SQR-06)

En opeens waren ze er, kreten als "de grote belofte" (Rocktribune), "Jezus, wat een heerlijk geweld!" (Music Maker) en "waarschijnlijk niet meer lang zonder platendeal!" (UP Magazine). Waardoor? De release van de EP "Under Your Skin", de 2e cd van 'die band uit Maastricht'. En nu al geprogrammeerd op Pinkpop, dit jaar de doorbraak?

Beïnvloed door bands als Chevelle, Dredg, Hell is for Heroes, Far en Strata is er voor Mindfold maar één bepaald punt belangrijk en dat is volgens zanger Remco: "een statement maken met je eigen muziek, je performance in die zaal, je cd in die stereo! Luisteraars erbij betrekken en blijven koesteren staat bij ons hoog in het vaandel. Dat wordt gewaardeerd, getuige de steeds groter wordende aanhang in de zalen en op het internet."

Loon naar werken. De afgelopen twee jaar zijn dan ook in een vogelvlucht voltrokken waaronder succesvolle shows in Paradiso, Melkweg, Het Paard, 013 en Vera en eveneens als geslaagde support act bij Dredg (USA), Face Tomorrow (NL), Intwine (NL) en The Appleseed Cast (USA).

Verdere wapenfeiten: Local Hero in de LiveXS, plek op het Eurosonic/Noorderslag festival in Simplon, Groningen en winnaar van Nu of Nooit 2005 (dé Limburgse bandcontest). Toeval?

Zanger Remco: "Mindfold is een paar jaar geleden ontstaan uit vier beste vrienden. Ieder geeft zijn eigen 110% in elk opzicht, minder is geen optie. De band is nu uitgegroeid tot een geoliede machine, live en op cd!"

Deze reputatie wordt dan ook meteen bevestigd door een 7-daagse tournee in Engeland in februari 2006. Het langverwachte debuutalbum 'Long Roads' is er eindelijk en werd op 6 maart jl. officieel uitgebracht op Squash Records met een wereldwijde distributie. En dit is nog maar het begin.

Mindfold is:
Remco Essers - Vocals / Bas Braam - Bass / Remco Eijssen - Guitar / Yuri Beckers - Drums

FOR INTERVIEWS, BANDPHOTOS, BOOKINGS OR MORE INFO CONTACT SQUASH RECORDS AT THE ADDRESS BELOW

Squash Records T: +31 (0) 6 444 96 085 Clara Wichmannstraat 95 E: info@squashrecords.com 2984 XG Ridderkerk W: www.squashrecords.com The Netherlands
-----------------------

---- --