--------------------------------------------------------------------------
  Talkman T5 van Vocollect wint twee internationale prijzen voor design   
                         draagbare spraakcomputer                         
--------------------------------------------------------------------------


Londen, 07/03/2006

Vocollect, wereldwijd marktleider in systemen voor spraakgestuurd werken, heeft twee internationale prijzen gewonnen voor het design van zijn nieuwe T5 draagbare computer.

De eerste prijs won Vocollect in de categorie "Computers" van de award-reeks op het International Forum Design (iF Awards). De tweede award sleepte Vocollect in de wacht in de categorie "Product Design" van de RedDot Design Award. Het ergonomische ontwerp van de T5 komt voort uit een samenwerking tussen Vocollect en PDD, een vooraanstaand Brits consultancybedrijf voor productdesign en -innovatie.

De iF Awards is een prestigieuze internationale prijsuitreiking met jaarlijks meer dan 1800 deelnemers uit zo'n 30 landen. De iF Awards bestaan al sinds 1954 en is een van de belangrijkste design-wedstrijden ter wereld. De RedDot Design Award is eveneens een belangrijke internationale prijsuitreiking voor design, die jaarlijks 4000 deelnemers evalueert uit zo'n 40 landen. Voorheen waren deze awards bekend onder de naam "Design Zentrum Nordrhein Westfalen", dat al sinds 1955 wordt georganiseerd.

De Talkman T5 is een van de kleinste industriële draagbare computers die ooit werd gebouwd. De features en de ergonomie van het toestel bieden betrouwbare en consistente prestaties in veeleisende omgevingen. Een lichte en zeer discrete cover biedt nog een hoger niveau van robuustheid aan het nieuwe design. Samen met PDD voegde Vocollect ook een sterkere ergonomie toe aan zijn jongste Talkman en werd de T5 een stuk compacter en lichter dan zijn draagbare voorgangers. Het afgeronde design van de T5 laat ook toe dat het toestel comfortabel kan worden gedragen aan een riem of schouderharnas, wat hem tegelijk veiliger maakt voor industriële omgevingen.

De Talkman T5 biedt een aantal nieuwe voordelen, zoals:

Bluetooth Wireless Connectivity ? het gebruik van draadloze randapparatuur, zoals aan de riem gedragen printers, diagnostische uitrusting en barcodescanners, verbeteren de productiviteit en de veiligheid van de medewerker.

Automatisch aanloggen voor gebruikers - medewerkers kunnen binnen enkele seconden aan het werk. Nadat ze hun hoofdtelefoon hebben aangesloten, wordt het spraakprofiel van de operator automatisch gedownload.

Geavanceerd batterijmanagement - de intelligente en krachtige batterij van de T5 verschaft informatie over het aantal gebruikte werkuren via Vocollect's VoiceConsole managementsoftware.

Verbeterd comfort- de T5 is 33% kleiner en 45% lichter dan zijn voorganger, de Talkman T2x, en biedt uitzonderlijke mobiliteit. John Steadman, Vice President Product Operations bij Vocollect: "Vocollect heeft een lange geschiedenis in innovatie en blijft ook investeren in onderzoek en ontwikkeling. Deze design-prijzen zijn een direct resultaat van onze kunde om een marktbehoefte bloot te leggen en om te zetten naar een design dat een grote waarde kan toevoegen aan spraakgestuurd werken. De samenwerking met PDD hielp ons bij de creatie van een innovatief ontwerp dat positief wordt onthaald door tal van medewerkers van distributiecentra die onze Talkman-toestellen dagelijks gebruiken."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Perscontacten:
VOCOLLECT: Enzo Capobianco, ecapobianco@vocollect.com, tel.: +44 870 600 8255
NEWSENGINE: Jeanette de Wilde,
jeanette.dewilde@newsenginepr.com, tel.: + 31 20 567 21 70 PDD: Gemma Went, marketing@pdd.co.uk, +44 20 8735 1111 Over Vocollect
Vocollect is de pionier in het toepassen van spraaktechnologie in industriële omgevingen. Het bedrijf is wereldwijd de belangrijkste leverancier van systemen voor spraakherkenning waarmee distributiecentra hun werking gevoelig kunnen verbeteren.Vooraanstaande WMS-leveranciers, systeemintegratoren voor orderverwerking en bedrijven gespecialiseerd in spraaktechnologie over de hele wereld kiezen voor de prestaties en betrouwbaarheid van Vocollect. Meer informatie staat op www.vocollect.com. Over PDD
PDD is een van de belangrijkste consultants voor productinnovatie ter wereld. Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring in tal van sectoren. PDD combineert design, technologie en praktijk om de juiste producten op het juiste moment op de markt te zetten. Meer informatie staat op www.pdd.co.uk.
Ref.:VOC0017-3CFA0E