KNWV

Nieuwsbericht Surfen

6-3-2006

Windsurf theorieclinic NVW 4 mrt groot succes

Met uitzicht op een mooie ijsvlakte en een wisselende achtergrond van sneeuwvlokken, regen en stralende zon werd de eerste clinic in Almere hopen te zien in het wedstrijdveld komend jaar.

Na een korte opening en een uitgebreide presentatie over alle
wedstrijden in 2006, nam Ron Ruiter het over. Met veel enthousiasme gaf hij een grote hoeveelheid tips over de basis-tuning van het materiaal. Hierbij werd de gehele trim van de plank onder de loep genomen, gevolgd door een goede uitleg over het proces van tunen. Dit geheel werd afgesloten met een vragenronde, waarin diverse vragen over stijfheid en gedrag van vinnen werden afgewisseld met vragen over het gebruik van trapezekoorden.

Dit geheel werd opgevolgd door Eric Kling, die de wedstrijden vanuit het oogpunt van de wedstrijdleiding presenteerde. Hierbij werd onder andere aangegeven wat het nut van de NOR en de SI waren, gevolgd door een uitleg over vlaggen en protesten.

Na een korte pauze ging Hans Kleingeld aan de slag met de
verschillende weersystemen. Een complete uitleg over de effecten van wind en vlagen, gevolgd door te verwachten soorten wind bij
verschillende windrichtingen werd gegeven. Vooral bij de vragenronde achteraf kwam nog veel extra informatie naar boven.

De middag werd afgesloten door Rob Sepers, coach van het
Watersportverbond, die een duidelijk verhaal neerzette over training en tactiek. Er werd vooral ingegaan op het omgaan met winddraaiingen en vlagen. Hoewel dit een zeer kort onderwerp lijkt, wist Rob hier toch zeer gedetailleerd op in te gaan, zonder ook maar enig moment de aandacht van de zaal kwijt te raken.

Kortom een geslaagde clinic. Meer informatie en een download van enkele presentaties, op de NVW site.

Internetadres:
http://www.wedstrijdsurfen.nl/wedstrijdsurfen/wedstrijdsurfen_FE/index .php?dx=310&ax=900&ix=239&px=100&lx=31&tx=1&xx=1