Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wassenaar, 7 maart 2006

Vakantie- en attractiepark Duinrell, Wassenaar
in de startblokken voor het nieuwe seizoen:
metamorfose hart van het park
_______________________________________

Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar staat in de startblokken voor de aanvang van het nieuwe seizoen: naast andere up grading is de metamorfose van het hart van Duinrell een van de belangrijkste blikvangers,.

Metamorfose hart van Duinrell
De Promenade is veranderd in een voetgangersgebied; een groot sfeervol plein met een brede laan die leidt naar de ingang van het Tikibad. De van oudsher bekende speeltuin, die in 1935 voor het eerst werd opengesteld, is vernieuwd en kreeg een nieuwe indeling. Er is bijvoorbeeld een speeltuin met houten speeltoestellen voor de kleintjes met als bijzonder kenmerk een centrale in- en uitgang vanaf het terras van de Schaapskooi. Ouders en verzorgers kunnen daardoor hun kroost gemakkelijk in de gaten houden. Creatieve bestrating, nieuwe hardhouten banken, nieuw hekwerk en de nieuwe kleuren van de bestaande speeltoestellen zijn eveneens onderdeel van de metamorfose.

Overige investeringen met betrekking tot de up grading
- Vernieuwing van de infrastructuur door herbestrating en de aanleg van een rotonde voor een betere verkeersdoorstroming van de vakantiegasten. Op de rotonde zal Rick de Kikker als symbool staan.


- Het park wordt rijkelijk voorzien van bloemen en planten.
- Aanpassing van een aantal toiletgebouwen op het kampeergedeelte om dat te laten voldoen aan de eisen van de vakantiegasten.


- Versterking van het Duinrell Entertainment- en Recreatieteam waarbij een grote rol is weggelegd voor Rick de Kikker en zijn vriendin Lelie. De typetjes Daantje en Sjaantje zullen, veelal geassisteerd door de Duinrell clowns, de kinderen van de gasten gaan vermaken.


- Gebruik door derden van de rechten voor merchandising van het Duinrell character 'Rick de Kikker' . In 2006 zal Rick ongetwijfeld in verschillende hoedanigheden in de detailhandel te koop zal zijn.


- Op veelvuldig verzoek van de attractieparkbezoekers zal Duinrell in het nieuwe seizoen de verplichte combinatie van Attractiepark inclusief Tikibad afschaffen. Bij de ingang heeft men de keuze voor Attractiepark, of Attractiepark met Tikibad (verblijf van twee uur).

Intensieve samenwerking van Duinrell met Prins Petfoods. Duinrell en Prins Petfoods, leverancier van kwaliteitshonden- en kattenvoeding aan de betere dierenspeciaalzaken, ontwikkelden voor het seizoen 2006 een intensieve samenwerking. Prins Petfoods creëerde in de afgelopen jaren een aantal characters rond Prins & Ploes; een musical die vanaf februari 2006 in verschillende Nederlandse theaters te zien zal zijn.

Naast Prins & Ploes De Musical verzorgt de fabrikant op meer dan honderd twintig basisscholen educatieve dagen onder de titel 'Dierenpraatjes'. In 2005 schreef zij een Prins & Ploes Wedstrijd uit voor kinderkoren. De wedstrijdfinale van het Kinderkoren Spektakel zal op 15 april 2006 op Duinrell in besloten kring plaatsvinden. In het seizoen 2006 zal ook een aantal Prins & Ploes Weekendevementen worden gehouden. In samenwerking met cosponsors 3M en Beaphar tekent Prins Petfoods in het hoogseizoen voor de Prins & Ploes Familiemusical op Duinrell. Deze musical, een muzikaal feest van characters met in de hoofdrollen Rick de Kikker en Prins & Ploes, is speciaal voor kinderen, maar de ouders mogen ook mee. Van 8 juli tot en met 20 augustus aanstaande is dit feest dagelijks driemaal te beleven in het zomertheater. Het is voor Duinrell vanzelfsprekend dat honden op het park welkom zijn, mits aangelijnd en het 'baasje' eventuele verontreinigingen opruimt. Een aantal Duingalows is gereserveerd voor vakantiegangers met hond.

Stichting De Opkikker
Op Duinrell worden kinderen in Rick's Avonturen Burcht eveneens op speelse wijze geconfronteerd met stichting De Opkikker. Deze stichting zorgt voor een fijne dag, of dagen voor gezinnen waarvan een kind in de leeftijd van 0 tot 7 jaar langdurig onder behandeling is in verband met een ziekte of aandoening of door de ernst daarvan uitzicht heeft op een langdurige behandeling. Kikkerdag op 24 juni aanstaande zal mede in het teken staan van deze stichting.