Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Vooraankondiging controles Verkeershandhavingsteam
Publicatiedatum: 7-3-2006 9:51:46

Doorwerth/Regio - Het regionale Verkeershandhavingsteam houdt in de hele regio Gelderland-Midden verkeerscontroles. Deze controles richten zich op de speerpunten snelheid, alcohol, rood licht negatie, gordeldracht, het dragen van de helm en constructiesnelheid van brom- en snorfietsen. In de week van 8 t/m 14 maart 2006 zijn de volgende controles gepland:

o Woensdag 8 maart wordt in Westervoort een bromfietscontrole gehouden. Tijdens deze controle zal ook de snelheid van het overige verkeer gecontroleerd worden.
o Donderdag 9 maart wordt in Arnhem-Klarendal gecontroleerd op snelheid en het dragen van de autogordel.
o Vrijdag 10 maart wordt in Wageningen gecontroleerd op snelheid en het dragen van de autogordel.
o Zaterdag 11 maart wordt in Barneveld en Hoevelaken op verschillende plaatsen een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle zal ook de snelheid van het overige verkeer gecontroleerd worden. o Zondag 12 maart wordt in de gemeente Rijnwaarden gecontroleerd op snelheid, het dragen van de autogordel en alcohol.

Behalve deze aangekondigde controles, wordt iedere dag op de verschillende trajectwegen van het Verkeershandhavingsteam met de radarauto op snelheid gecontroleerd. Verder rijden motorsurveillanten en/of de onopvallende videoauto dagelijks door de regio.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland

---

Auto in sloot na toucheren fietser

Publicatiedatum: 7-3-2006 9:57:48

Herwen Een 39-jarige man uit Herwen is maandagmorgen met zijn auto in een sloot terechtgekomen. Dit gebeurde nadat hij een fietser toucheerde. De fietser kampte na het ongeval met een pijnlijke knie. De Herwenaar reed rond 08.00 uur in zijn woonplaats over de Zeegstraat, komende uit de richting van Zetten. Waarschijnlijk door de sneeuwval had hij zijn voertuig niet voortdurend onder controle. Hij raakte daarbij een 37-jarige Valburgse fietser, die ten val kwam. De auto gleed naar de overkant van de weg en kwam in een sloot tot stilstand.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606