Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 2 maart 2006

Capgemini organiseert Schoner Rijden Dag voor eigen personeel

Op dinsdag 7 maart aanstaande kunnen medewerkers van Capgemini in Utrecht op het eigen terrein proefrijden met hybride auto's. De hybride auto is sterk in opkomst en wordt vooral gereden vanwege het positieve effect op het milieu en op kosten. Met deze actie wil Capgemini haar medewerkers kennis laten maken met deze auto's en bewust maken van de voordelen.

Henk Wesselo, directeur Strategie & PRM: "Capgemini hecht er waarde aan dat medewerkers bewuste keuzes in mobiliteit maken. Daarom stimuleren wij rijden met milieuvriendelijke auto's evenals het reizen met het openbaar vervoer. Zo is er onlangs een proef gestart waarbij medewerkers gebruik kunnen maken van een NS-businesscard. Uiteindelijk is de keuze van vervoer de verantwoordelijkheid van de medewerker zelf. Als werkgever hebben wij een faciliterende rol."

De Schoner Rijden Dag is een initiatief van een aantal medewerkers van Capgemini. Organisator Judy van Veen, werkzaam als change management consultant: "Geïnteresseerde medewerkers worden geïnformeerd over de voordelen van hybride auto's. Daarbij gaat het vooral om verminderde belasting voor het milieu en om kostenbesparingen voor de medewerker. Door de proefritten kunnen belangstellenden echter ook ervaren dat hybride auto's comfortabel en modern zijn." De proefauto's worden beschikbaar gesteld door Ford, Honda, Toyota en Lexus.

Over Capgemini
Capgemini, één van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de Collaborative Business Experience'. Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2005 een omzet van 6,9 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.capgemini.com

EINDE PERSBERICHT