Gemeente Delft Start eerste textielproject Stichting Atelier Delftse Vrouwen

Op dinsdag 7 maart start Stichting Atelier Delftse Vrouwen met haar eerste textielproject 'De Zaailing' in buurthuis de Wending. Stichting Atelier Delftse Vrouwen wordt gevormd door een bestuur van vrouwen met een verschillende culturele achtergrond. Naar aanleiding van de drie succesvolle textielprojecten die in het kader van Kunst in de Wijken hebben plaatsgevonden: Delftse Kleden, Jurk van Delft en de Groeten uit Delft is een groepje Delftse vrouwen opgestaan om aan de wens van een vervolgproject gehoor te geven.

In de week van de internationale vrouwendag gaat er weer een nieuw Delfts handwerkproject van en met vrouwen van start. Ditmaal uit naam van een nieuwe stichting: Stichting Atelier Delftse Vrouwen. Vanaf dinsdag 7 maart wordt er onder leiding van deskundige begeleidsters tien weken lang op twee locaties gewerkt aan een nieuwe borduurproject De Zaailing, ontworpen door de Delftse kunstenaar Annelie Heslenfeld. De Zaailing staat voor een ontkiemend plantje, dat later een mooie grote boom wordt. De Zaaling is ook de voorloper van het project waarin levensbomen in verschillende seizoenen worden geborduurd. Dat gaat dit najaar van start.

Enthousiaste en creatieve vrouwen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het borduurproject. Deelname is gratis. De borduursessies vinden tien weken lang elke dinsdagochtend plaats tussen 9.30 en 11.30 uur in Buurthuis de Wending aan de Raamstraat 69 en elke woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur in het textielatelier op het terrein van GGZ-Delfland aan de Jorisweg 2. Opgeven hiervoor kan bij Eltica Mannee, de voorzitter van de stichting, op telefoonnummer 06 24 23 22 95 of bij Lily Wijnacker telnr: 06 49 11 73 79.

Het borduurproject De Zaailing maakt onderdeel uit van Kunst in de Wijken. Dit is een gemeentelijk cultuurprogramma voor de Delftse wijken. Kunstenaars en bewoners brengen samen kunstprojecten tot stand in de 7 wijken van Delft.