Gemeente Groningen

vrijdag 17 februari:
Speciale stemmachine voor visueel gehandicapten

Blinden en slechtzienden kunnen bij de komende gemeenteraadsverkiezing op dinsdag 7 maart hun stem uitbrengen via een speciale stemmachine. Dit apparaat biedt audiovisuele ondersteuning. Met behulp van een koptelefoon krijgt een kiezer aanwijzingen. Bovendien is de stemmachine uitgerust met zogeheten voelbare toetsen.

De stemmachine staat op 7 maart in stemdistrict 1, waarvan het stemlokaal is gevestigd in het Stadhuis op de Grote Markt. Visueel gehandicapten in de gemeente Groningen die buiten dit stemdistrict wonen, kunnen contact opnemen met het Bureau Verkiezingen van de Dienst Informatie en Administratie (DIA). Na verleende toestemming mogen ook zij bij de gemeenteraadsverkiezing hun stem uitbrengen in het Stadhuis.

Groningen is één van de tien gemeenten in Nederland met een stemmachine voor blinden en slechtzienden. Het idee komt van de leverancier van deze apparaten die er in Frankrijk goede ervaringen mee opdeed. De gemeente Groningen hoopt dat de visueel gehandicapte burger op deze manier zelfstandig het kiesrecht kan uitoefenen. Het gaat om een proef die na afloop geëvalueerd zal worden.

Foto van hetTschumipaviljoen

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen