Gemeente Weert

15 februari 2006

Op verkiezingsdag dinsdag 7 maart a.s.

uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen in stadhuis

Op de avond van de dag van de gemeenteraadsverkiezingen - dinsdag 7 maart a.s. - wordt op de bestuursverdieping van het stadhuis een open huis georganiseerd waar politici en publiek kennis kunnen nemen van de verkiezingsuitslagen. Op een groot scherm in de raadzaal worden die uitslagen geprojecteerd en zo mogelijk van commentaar voorzien door in de zaal aanwezige politici. De verkiezingsbijeenkomst begint tegen 20.00 uur; naar verwachting is rond 22.00 uur de einduitslag bekend.

Vanaf het podium in de raadzaal vindt een duopresentatie plaats door gemeentelijk voorlichter Jos van den Nieuwenhof en de Weerter colomnist/publicist Frits Nies. Jos van den Nieuwenhof presenteert de uitslagen; Frits Nies richt zich vooral op de reacties van in de zaal aanwezige politici. Verder leidt hij een publiek debat, dat - zoals gebruikelijk - direct na het bekend worden van de uitslag plaatsvindt met de lijsttrekkers van de partijen die in Weert aan de verkiezingen deelnemen. Naar verwachting begint dat debat tussen 22.15 en 22.30 uur.

Weert Televisie en Streekomroep Weert zijn tijdens de uitslagenavond present en verzorgen live vanuit het stadhuis respectievelijk een televisieprogramma en een radioprogramma.

Parkeerkelder
Omdat er voor het open huis een grote belangstelling wordt verwacht, zal de parkeergarage onder het stadhuis 7 maart a.s tot 01.00 's nachts geopend zijn voor het publiek.

2006.027 JN


---- --