Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

06 maart 2006

Apeldoorn - Tasjesroof

Een bejaarde Apeldoornse vrouw werd op zondag (05-03) rond 20.10 uur bij een flat op de Koning Lodewijklaan beroofd van haar tas. Tijdens het openen van de deur naar de hal had de vrouw haar tas op de rollator geplaatst. Op dat moment verscheen er een man die de tas weggriste en er op de fiets vandoor ging. In de tas zat een portemonnee met oa geld en een bankpasje. Signalement van de dader: circa 40 jaar, lengte 1.70 m, normaal postuur, droeg een pet met vermoedelijk een blok- of streepmotief. De man fietste weg in de richting van de Soerenseweg.

Apeldoorn - Beroving wandelaar

Een 23-jarige man uit Nijkerk werd op zondag (05-03) rond 23.45 uur op de 1e Wormenseweg onder bedreiging beroofd van zijn portemonnee. Thv de Oranjestraat vroeg een fietser een vuurtje aan hem. Op het moment dat de man zijn aansteker wilde pakken duwde de fietser een scherp voorwerp in zijn zij en eiste geld. De Nijkerker gaf zijn portemonnee af, waarin een klein geldbedrag en een bankpasje zaten. De dader fietste weg in de richting van de Reigersweg. Signalement van de dader: blanke man, 20-25 jaar, lengte 1.90 m, gekleed in groen bomberjack, zwarte baseballpet met opschrift NIKE, blauwe spijkerbroek en zwarte kistjes. Hij reed op een zwart herenfiets.

Beekbergen - Bestuurster onwel

Een 18-jarige automobiliste raakte op zondag (05-03) rond 15.05 uur onwel en reed vanaf de Wipselbergweg de Loenenseweg over waarna ze tot stilstand kwam in een zandheuvel in de berm. De bestuurster klaagde over een pijnlijke nek en zou zich onder behandeling stellen van de huisarts. De auto moest worden weggesleept.

Apeldoorn - Zonder rijbewijs betrokken bij aanrijding

Een 24-jarige Apeldoorner botste tijdens het achteruit rijden tegen een 20-jarige automobiliste uit Zutphen. Het ongeval gebeurde op zondag (05-03) rond 13.55 uur op de Deventerstraat thv de Noorderlaan. Ivm het drukke verkeer wilde de Apeldoorn het kruisingsvlak vrijmaken maar reed met een dusdanige snelheid achteruit dat hij de macht over het stuur verloor.

De vrouw werd met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en haar auto werd total loss weggesleept. Uit controle bleek dat de Apeldoorner geen rijbewijs had en dat hij zich had onttrokken aan detentie. Hij werd aangehouden en ingesloten in een politiecel.

Apeldoorn - Drankrijder: rijbewijs kwijt

Een 56-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij een politiecontrole op zondag (05-03) rond 19.40 uur onder invloed van alcohol. De man trok de aandacht van de politie door op de Stationsstraat aan de verkeerde kant van de weg te rijden waarna hij werd staande gehouden op de Kanaalstraat. Hij blies 1,54 promille. De politie nam zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Winkeldief aangehouden

De politie heeft op zondag (05-03) om 15.45 uur een 29-jarige Chinese man aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Hoofdstraat. De man bleek illegaal in Nederland te verblijven en werd overgedragen aan de vreemdelingendienst. De politie maakt proces-verbaal op.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --