AutoRai

Alfa Spider gekozen tot Cabrio van het Jaar 2006

(3/6/2006)
De Alfa Spider, die eerder deze maand zijn werelddebuut maakte tijdens de Salon van Genève, is gekozen tot âCabrio van het Jaar 2006â. Deze belangrijke prijs werd toegekend door een vakjury van 23 journalisten uit twaalf landen.
Voor de prijs komen uitsluitend autoâs in aanmerking die dit jaar voor het eerst werden getoond op de Salon van Genève, en waarvan de aanschafprijs maximaal 60.000 Zwitserse Francs (ruim 38.000 euro) bedraagt. Het is de tweede keer dat een model van Fiat Auto de prijs wint: in 1995 ging de titel âCabrio van het Jaarâ naar de Fiat Barchetta.

De prijs werd op de stand van Alfa Romeo uitgereikt door Luc Argand, voorzitter van de Salon van Genève, aan Antonio Baravalle, directeur van de divisie Alfa Romeo.

Toonaangevend in cabrioâs
â Het is een belangrijke prijs, omdat het een erkenning is voor ons streven om toonaangevend te blijven in het cabriosegmentâ, zegt Baravalle. âCabriolets zijn altijd belangrijk geweest voor Alfa Romeo. De klassieke modellen behoren tot de meest begeerde autoâs ooit gebouwd: van de Giulietta Spider uit de jaren vijftig via de Duetto van de jaren zeventig tot de Spider van de jaren negentig.â Nu is het de beurt aan de nieuwe Alfa Spider, die het karakter van een echte sportwagen combineert met de technologische superioriteit van de nieuwe generatie Alfa Romeoâs.

De nieuwe Spider is afgeleid van de fascinerende Alfa Brera coupé. De ruime, elegante tweezitter is gastvrij en geraffineerd dankzij het gebruik van luxueuze materialen en hoogwaardige voorzieningen (afhankelijk van het uitrustingsniveau) zoals bi-zone airconditioning, radiobediening op het stuurwiel, VDC en Cruise Control.

De nieuwe Spider is leverbaar in twee uitvoeringen. Ook is er keuze uit twee JTS benzinemotoren (een 2.2 liter met 185 pk en een 3.2 liter met 260 pk) in combinatie met twee versnellingsbakken (een mechanische handbediende zestraps transmissie voor beide motoren en een automatische transmissie voor de 3.2 met 260 pk). Het nieuwe model garandeert het temperament en de uitstekende dynamische prestaties van een Alfa dankzij de voorwielophanging met dubbele wieldraagarmen en de multilink achterwielophanging. De Alfa Spider combineert subliem comfort en een sportieve afstemming met het doorontwikkelde âAlfa Q4â vierwielaandrijvingsysteem (op de uitvoering met 3.2 V6 motor). Op veiligheidsgebied is de nieuwe Spider voorzien van de meest vooruitstrevende elektronische voorzieningen die zorgen voor een veilig remgedrag en verbeterde tractie.

BedrijfsautoRAI.nl