Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 06-03-2006

Man aangehouden

s-Hertogenbosch Zondagmiddag werd op de Steve Bikostraat in s-Hertogenbosch een 31-jarige man uit die plaats gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de man nog een boete van 1102 euro moest betalen, of een hechtenis van 35 dagen moest ondergaan. Daar de man niet kon betalen is hij ingesloten.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 38-jarige man uit Rosmalen aangehouden. De man werd in een winkel aan de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch betrapt toen hij snoepgoed en een zonnebril wegnam. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor poging diefstal fiets

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 39-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Getuigen zagen, dat de man vanaf het Stationsplein in s-Hertogenbosch een fiets probeerde weg te halen. Met een steen probeerde hij het slot open te breken. Toen de getuigen de man aanspraken bedreigde hij hen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Veelpleger aangehouden

s-Hertogenbosch Maandagmorgen werd in een winkel aan het Kapelaan Koopmansplein in s-Hertogenbosch een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd in de winkel betrapt toen hij twee blikjes bacardi-cola wegnam. De man bleek een zogenaamde veelpleger te zijn. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Kind gewond bij ongeval

Rosmalen Maandagmiddag is een 9-jarige jongen uit rosmalen bij een aanrijding gewond geraakt. De jongen werd op de Karel Ensinckstraat in Rosmalen, toen hij tussen twee geparkeerde autos de straat op liep aangereden door een auto bestuurd door een 42-jarige man uit Rosmalen. De jongen is met vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar een ziekenhuis.

Aanhoudingen voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Maandagmiddag zijn een 54-jarige man en zijn 19-jarige zoon aangehouden. Het tweetal had in hun woning in s-Hertogenbosch ruzie gehad. Waarbij over en weer klappen zijn gevallen. Het tweetal is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Aanrijdingen tijdens sneeuwbui

s-Hertogenbosch - Tijdens de hevige sneeuwbui van maandagmorgen werden bij politie nog een negental aanrijding gemeld in s-Hertogenbosch, Den Dungen, Sint Michielsgestel, Haaren, Veghel en Oss. Bij de laatste aanrijding raakte een 15-jarige fietsster uit Oss licht gewond. Bij geen van de andere aanrijdingen raakte iemand gewond.

Gewond bij eenzijdig ongeval

Haaren Zondagavond is een 18-jarige man uit Oisterwijk bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man reed in een auto over de Posthoorn in Haaren de richting Boxtel. In een bocht is hij waarschijnlijk de macht over het stuur verloren en tegen een langs de weg staande boom gereden. De man is met een hersenschudding en gekneusde ribben overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Aangehouden voor inbraak

Uden De politie heeft zondagmiddag dankzij een oplettende getuige vier verdachten van een inbraak aangehouden op de Neringstraat Oost in Uden. De jongens, twee 15-jarige Udenaren en een 13-jarige jongen uit die plaats en een 15-jarige inwoner van Zeeland, waren op het dak van een pand aan de Neringstraat West geklommen. Een getuige zag dit en belde politie. Die kon de jongens even verderop aanhouden. De verdachten zijn later die avond met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Bromfietser negeert stopteken en komt ten val

Boekel Een 38-jarige bromfietser uit Boekel is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kerkstraat in zijn woonplaats. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden op de Kerkstraat. Zij kregen de indruk dat het ging om een motor, gezien de snelheid. Zij wilden de man controleren en stopten hun voertuig op de kruising (rotonde) met het Sint Agathaplein. De rijbaan werd daarbij gedeeltelijk versperd. De bestuurder negeerde echter het stopteken en wilde voorbij de politieauto rijden. Daarbij raakte hij de auto. Vervolgens probeerde de man alsnog weg te komen. Hij raakte daarbij de stoeprand van de rotonde en kwam daardoor in onbalans. Vervolgens kwam de man nog voor het verlaten van de rotonde ten val. Toen bleek dat de man een bromfiets bestuurder. Tevens roken de agenten een alcohollucht. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of de man te veel gedronken had. Omdat bij het ongeval een politieauto betrokken was, wordt het onderzoek verricht door een andere politieregio (Brabant Zuid-Oost).

Vrouw gewond bij ongeval

Veghel Maandagmorgen is een 19-jarige vrouw uit Volkel bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. Tijdens een hevige sneeuwbui raakte vrouw met haar auto in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Twee jongens aangehouden voor graffiti

Oss De politie heeft zondagmiddag twee 10-jarige jongens uit Geffen aangehouden. Zij werden op de Van Maanenstraat in Oss op heterdaad betrapt toen zij een elektriciteitskastje aan het bekladden waren. Daarop zijn beide jongens aangehouden en naar verhoor overgedragen aan de ouders. Zij hebben het kastje meteen schoon moeten maken en zijn doorgestuurd naar Buro Halt voor ene alternatieve straf.

Man rijdt op weggenomen fiets

Heeswijk-Dinther Een 37-jarige man uit Eindhoven is zondagmiddag aangehouden op de Meerstraat in Heeswijk-Dinther. Een 51-jarige man uit die plaats zag de verdachte fietsen op de fiets van zijn dochter. Daarop is hij hem achterna gegaan. Op de Meerstraat kon de man hem aanhouden en overdragen aan de politie. De verdachte zegt de fiets gevonden te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tas gestolen

Oss Maandagmiddag heeft een 59-jarige vrouw uit Oss aangifte gedaan van diefstal van haar tas. De vrouw reed rond 10.15 uur met haar auto op de Spoorlaan in Oss over een parkeerterrein op zoek naar een plekje om te parkeren. Toen ze even stilstond werd op haar raam geklopt. De vrouw opende het portier om degene die klopte, een man, te woord te staan. Ze kreeg direct een klap tegen haar borst en de man, ongeveer 20 a 25 jaar met een negroïde uiterlijk, dook de auto in. Hij griste de boodschappentas van de vrouw, die op de bijrijderstoel lag uit de auto. De vrouw greep de tas vast en werd door de man met de tas de auto uitgetrokken. Daarbij gaf hij haar een klap tegen het hoofd. De man is met de boodschappentas, met daarin huishoudelijke boodschappen, ontkomen.

Man bedreigd buurman met vuurwapen

Haps De politie heeft zondagavond een 56-jarige inwoner van Haps aangehouden in zijn woning. De man had even daarvoor zijn 55-jarige buurman in de Putselaarstraat bedreigd. Daarbij zou hij volgens de buurman een vuurwapen gebruikt hebben. De politie trof in de woning van de verdachte een vuurwapen met munitie aan. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte is inverzekeringgesteld. De buren hadden al enkele weken een conflict over de kat van de verdachte.

Man opnieuw aangehouden voor vernielingen

Boxmeer Een 38-jarige man uit Cuijk is zondagavond opnieuw door de politie aangehouden. De man had wederom vernielingen aangericht in de woning van zijn 47-jarige ex aan de Sint Anthonisweg in Boxmeer. De politie trof de man aan in een horecagelegenheid aan de Steenstraat. Hij had diverse ruiten en apparatuur vernield in de woning van zijn ex. De man zat onder het bloed en moest eerst in het ziekenhuis behandeld worden. Hij verklaart mishandeld te zijn. De man was vrijdagavond ook al aangehouden voor vernieling van een ruit van een woning. Hij is inverzekeringgesteld en de politie onderzoekt de zaak.