2e persbericht van maandag 6 maart 2006

Eindhoven, 06-03-2006 o Berichten uit de regio

Helmond: Politie houdt twee verdachten aan met valse identiteitsbewijzen

De politie hield maandagmorgen omstreeks 10.00 uur twee mannen aan in een bedrijfspand aan de Tarwedijk. Het gaat om een 41-jarige man uit Amsterdam en een 33-jarige man uit s-Gravenhage. De verdachten hadden valse identiteitsbewijzen bij zich. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Asten-Heusden: Aanhouding voor huiselijk geweld

De politie hield maandagmorgen omstreeks 11.00 uur een 19-jarige man uit Asten-Heusden in zijn woning aan. Zijn 50-jarige moeder had de politie gewaarschuwd omdat hij haar die ochtend mishandelde en bedreigde. Ze deed hiervan aangifte. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig en bedreigde de politie met een mes. Toen hij het mes niet wilde laten vallen, gebruikte de politie pepperspray om hem tot bedaren te brengen. Hij zag nog wel kans één van de agenten te schoppen. De agent deed hiervan aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Dijkstraat heeft de politie maandag tussen 9.50 en 11.45 uur 50 overtredingen geconstateerd. Er werden 223 weggebruikers gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Nuenen: Snelheidcontrole

Bij een snelheidcontrole op de Europalaan zijn maandag tussen 10.10 en 12.30 uur 64 overtredingen geconstateerd. Er werden door de politie 1063 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Veldhoven: Diefstal laptop en beamer

Tussen woensdag 15.00 en maandag 9.00 uur is er in een school aan de Sterrenlaan ingebroken. Weggenomen zijn een laptop en een beamer. Om toegang te krijgen tot het schoolgebouw was een gat in een raam geslagen. Hierna kon het raam worden geopend.

Best: Politie zoekt wildplasser die aanrijding veroorzaakte

De politie is op zoek naar een man die zaterdagavond indirect een ongeval heeft veroorzaakt op de snelweg A2 ter hoogte van Best. De man stond rond 19.45 uur midden op de rijstrook naast de vluchtstrook te plassen terwijl hij zijn wagen op de vluchtstrook had neergezet. Een 46-jarige automobilist uit Vinkel kon de man ternauwernood ontwijken. Ook een 59-jarige automobilist uit Geldrop kon net op tijd uitwijken, maar raakte vervolgens wel de vangrail. De auto liep daardoor flinke schade op; er is niemand gewond geraakt. De wildplasser is vervolgens in zijn wagen gestapt en er vandoor gegaan zonder zich om de andere weggebruikers te bekommeren. Bij hem was nog een andere man. Het zou gaan om een rode auto, mogelijk een Daewoo of een Opel Kadett. De politie is op zoek naar mensen die weten wie en/of waar de man is die op de weg stond te plassen. Zij kunnen bellen met de politie in Best via 0900-8844.