Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (06/3)

OOSTERHOUT NB, 6 maart 2006

Politie onderzoekt inbraken (2) in bedrijfspand

OOSTERHOUT: Dit weekend is twee keer ingebroken bij een autobedrijf aan de Karolusstraat. De eerste inbraak vond zaterdagavond rond 21.10 uur plaats. De daders hebben een ruit van een van de twee toegangsdeuren ingeschopt. Uit de kantoorruimte werden twee computers gestolen. Zondagavond was het omstreeks 18.20 uur weer prijs. Op exact dezelfde wijze werd opnieuw ingebroken. Inmiddels waren de toegangsdeur en de ruit weer hersteld. De buit bestaat deze keer uit een beeldscherm en twee computers.

Winkeldiefstal kost alleen maar geld

OOSTERHOUT: Een relatief kleine diefstal van vier kleine flesjes rode wijn van 25 cl, a 1,29 euro per stuk heeft een 43-jarige Oosterhoutse een boete van 125 euro opgeleverd. De vrouw werd vanmorgen omstreeks 09.00 uur betrapt in een supermarkt aan de Keiweg. Ze stopte de miniflesjes wijn in haar tas en wilde de winkel verlaten zonder deze te betalen. De dievegge heeft toegezegd de boete te betalen.

WERKENDAM: Ook een 49-jarige vrouw uit Werkendam is vanmorgen betrapt op winkeldiefstal. Hoewel de vrouw ontkent dat er sprake is van opzet, was zij bereid de opgelegde boete van 125 euro te betalen. De vrouw had drie zakken stoofperen zelf afgewogen en van een prijssticker voorzien. Bij controle bleek echter dat het gewicht van de zakken niet overeenkwam met de vermelding op de sticker. Kennelijk had de vrouw de zakken zelf bijgevuld nadat ze al gewogen had. Dit leverde haar een voordeel van bijna 8 euro op. De vrouw verklaart dat de zakken waren gescheurd en had ze vergeten opnieuw te wegen.

SPRANG-CAPELLE: Bij een slijterij aan de het Raadhuisplein probeerde vanmiddag een 41`-jarige vrouw uit Kaatsheuvel een fles brandewijn twv 9,95 euro te stelen. Een medewerkster zag dat de vrouw de fles onder haar jas stopte en zo de winkel uitliep. Ze is aangehouden. De vrouw is al eerder betrapt op diefstal en mag zich daarom bij de politierechter verantwoorden.

Drugsgebruikers op de bon

MADE: De politie heeft gisteravond in Made twee mannen uit die plaats op grond van de APV bekeurd omdat ze kleine hoeveelheden weed in de auto gerookt hadden en nog een paar gram hennep bij zich hadden. Hun auto stond geparkeerd op het Valkenbergplein. De politie hanteert in Made een strikte aanpak om drugsoverlast te beperken. Hiertoe biedt de APV mogelijkheden om ook mensen met kleine hoeveelheden softdrugs te verbaliseren.

Politie onderzoekt ernstige mishandeling in café

RIJEN: De politie van het team Gilze-Rijen is een onderzoek gestart naar aanleiding van de aangifte vandaag van een 17-jarige jongen uit Dorst. Het slachtoffer is tijdens een cafébezoek zwaar mishandeld. Hij werd met een bierglas geslagen. In het ziekenhuis waren 28 hechtingen nodig om de wonden te dichten.

Het slachtoffer bezocht vrijdagavond met vrienden een café aan de Rijksweg in Rijen. Rond 01.15 uur stond hij in een gangetje naast de toiletten. Een man die voorbij liep maakte een opmerking naar hem in de trant van: Wat kijk jij. Even later gooide dezelfde man een glas bier over het hoofd van een vriendin van het slachtoffer. Korte tijd daarna terwijl het licht in die gang werd uitgedaan werd door vermoedelijk dezelfde man een drinkglas in het gelaat van het slachtoffer kapot geslagen. Hierdoor begon hij uit diverse verwondingen te bloeden. Hij werd verzorgd door een vrouwelijke medewerker van het café die hem ook naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat er 28 hechtingen nodig waren om alle wonden te dichten. Het zou gaan om een blanke man, tussen de 25 en 30 jaar met kort stekeltjes haar had. De politie is nog op zoek naar de dader van deze ernstige mishandeling.

Drie Hagenezen aangehouden voor belediging

WAALWIJK: Tijdens de wedstrijd RKC-Ado Denhaag, in het stadion aan de Olympiaweg heeft de politie gisteren drie Ado supporters aangehouden omdat ze beledigingen uitten tegenover de politiemensen die toezicht hielden. Het gaat om Hagenaars van 46, 35 en 25 jaar. Er werd onder meer geroepen paardenlul en het overbekende Kutwouten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de mannen.

Auteur: Willem van Hooijdonk