Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 3 MAART 2006

RAADSVERGADERINGEN (14 en 16 maart 2006)

Ingevolge artikel 19 van de Gemeentewet maakt de burgemeester bekend dat de gemeenteraad van Wieringen vergadert op dinsdag 14 maart en donderdag 16 maart 2006 aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Elft 15 te Hippolytushoef.

De agenda's liggen voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage vanaf heden.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 28 februari 2006:
- het plaatsen van twee dakkapellen op het perceel Elft 40 (lichte bouwvergunning);
- het veranderen van de voorgevel op het perceel Koogerweg 21 (lichte bouwvergunning). ontvangen 1 maart 2006:
- het oprichten van een tuinhuis op het perceel Breehornstraat 15 (lichte bouwvergunning).

B. Ontvangen aanvraag sloopvergunning ontvangen 27 februari 2006:
- het verwijderen van dakplaten van de stal/berging op het perceel Westerklief 15.

C. Verleende bouwvergunning verzonden 3 maart 2006:
- het oprichten van een woning met garage/berging en losstaande berging op het perceel Swarte Liester 20 (reguliere bouwvergunning);
- het oprichten van een opslagloods op het perceel Nijverheidsstraat 63 (reguliere bouwvergunning);
- het plaatsen van een balkon op het perceel Voorstraat 5-7 (reguliere bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van een dakopbouw op het perceel Noorderbuurt 2 (reguliere bouwvergunning).

D. Verleende vrijstelling verzonden 3 maart 2006:
- het vestigen van een winkel in dames- en herenmode op het perceel Zwinstraat 7.

De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder C en D genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u,

naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 1 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 6 maart 2006 gedurende 4 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het oprichten van een bezoekerscentrum met logiesgelegenheid en inpandige bedrijfswoning en windturbine op het perceel Vatropperweg 5.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw G. van Deutekom-de Lepper, tel. 0227-594381 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 2WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 6 maart 2006 gedurende 6 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het veranderen/vergroten van de bedrijfsruimte op het perceel De Wieken 52.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 37 LID 6 BESTEMMINGSPLAN "BUITENGEBIED 2002" i.c.m. ARTIKEL V BESTEMMINGSPLAN "EERSTE PARTIELE HERZIENING BUITENGEBIED 2002"

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 6 maart 2006 gedurende 4 weken een plan ter inzage voor het wijzigen van de bestemming van het perceel Gemeenelandsweg 16. Op grond van artikel 37 lid 6 van het bestemmingsplan "Buitengebied 2002" in combinatie met artikel V van het bestemmingsplan "Eerste partiële herziening Buitengebied 2002" wordt

er gebruik gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid om de bestemming te wijzigen in "Landgoed".

Ons college is voornemens om gebruik te maken van deze wijzigingsbevoegdheid. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden schriftelijk zijn/haar zienswijzen aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw G. van Deutekom-de Lepper, tel. 0227-594381 (doorkiesnummer).

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:


- R. Leever, Belterlaan 18 te Hippolytushoef voor het kappen van 3 coniferen in de voortuin;
- F. Meereboer, Klieftstraat 29 te Hippolytushoef voor het kappen van 1 els in de voortuin.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 18 maart 2006 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 28 februari 2006 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende kapvergunning aan:
- J. Schouten voor het kappen van 1 berk, 2 essen en 4 beuken op perc. Kon. Wilhelminalaan 29;
- G.M.A. Laernoes voor het kappen van 5 esdoorns op perc. Koningstraat 31;
- Hoekstra voor het kappen van 1 pinus op perc. Koningsweg 140;
- H. de Graaf voor het kappen van 1 berk, 1 wilg, 2 coniferen en 1 den op perc. Parklaan 28a;
- R. Klein voor het kappen van 2 berken op perc. Slingerweg 83; Ø Verleende vergunning aan Glasunie BV voor het op de dinsdagen en donderdagen in 2006 innemen van een standplaats op het parkeerterrein op 't Hoekje te Hippolytushoef. Ø Verleende vergunning aan St. Andra voor het houden van een collecte in de week van 25 juni 2006 t/m 1 juli 2006. Ø Verleende vergunning aan Soroptimistclub Wieringerland voor het houden van een wandeltocht over een deel van Wieringen op zondag 23 april 2006. Ø Verleende ontheffing aan Coöperatiever Visafslag Den Oever voor het gebruik van een geluidsinstallatie tijdens de te houden verse vismarkt in de periode van 25 februari 2006 t/m 31 december 2006. Ø Verleende vergunning aan Toneelver. Succes voor het houden van een koekverkoopactie op zaterdag 1 april 2006.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus


1, 1777ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

ALGEMENE WET BESTUUSRECHT BURGEMEESTER

De burgemeester heeft op 28 februari 2006 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning aan De Postboot V.O.F. (A. Fleming) voor 2 speelautomaten perc. De Haukes 16 te Westerland. Ø Verleende vergunning aan De Houtzolder V.O.F. (G.A. Bakker) voor 2 speelautomaten perc. Havenstraat 16 te Den Oever. Ø Verleende verklaring van geen bezwaar voor het houden van een meerdaagse wielerwedstrijd aan Tour de Lasalle op donderdag 8 juni 2006 tussen ca. 19.30 en 20.30 uur. Ø Verleende vergunning aan L.B. Dick (Aurorabar) voor 2 speelautomaten op perc. Nieuwstraat 26 te Hippolytushoef. Ø Verleende vergunning aan H. Ott (De Zingende Wielen) voor 1 speelautomaat op perc. Akkerweg 39. Ø Verleende vergunning aan P.G.M. Aarts (Beachclub De Pollepel) voor 2 speelautomaten op perc. Lutjeweg 1. Ø Verleende vergunning aan Coöperatieve Visafslag Den Oever voor het houden van de verse vismarkt in de periode van 25 februari 2006 t/m 31 december 2006.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

Hippolytushoef, 3 maart 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester