RTL Group

Start nieuwe seizoenen 'CSI'-series op RTL 4 en 5 best bekeken tv-series ter wereld
s Werelds populairste televisieseries keren vanaf eind februari met nieuwe seizoenen terug op de Nederlandse buis: op maandag 6 maart start Crime Scene Investigation op RTL 4 met alweer het zesde seizoen (op zaterdagavond wordt op RTL 4 het vierde seizoen herhaald), terwijl op RTL 5 vanaf dinsdag 28 februari het vierde seizoen van CSI: Miami en vanaf donderdag 2 maart het tweede seizoen van CSI: New York te bewonderen zijn.

Sinds Crime Scene Investigation (CSI) wereldwijd op vrijdag 6 oktober 2000 in de VS in première ging, is de serie rond een team forensische detectives in Las Vegas uitgegroeid tot ongekende populariteit wereldwijd. De reeks wordt tegenwoordig in meer dan tweehonderd landen uitgezonden. In thuisland de VS is CSI met rond de 30 miljoen kijkers de best bekeken (drama)serie. In talloze andere landen, waaronder Spanje, Australië, Italië, Portugal en Nederland, is het de best bekeken buitenlandse serie (hier met gemiddeld 1,2 miljoen kijkers). In Duitsland moet CSI slechts één serie voorlaten: CSI: New York. In Frankrijk staat CSI: Miami bovenaan de lijst van best bekeken buitenlandse series. CSI: Miami staat in Nederland op de tweede plaats van best bekeken buitenlandse series, op de voet gevolgd door CSI: New York.

De CSI-reeksen zijn uit het brein ontsproten van producent Jerry Bruckheimer, de man achter talloze filmhits zoals Con Air, Pearl Harbour, Gone In 60 Seconds, Armageddon, Enemy Of The State en Pirates Of The Caribbean. De filmachtige effecten en close-ups zijn ook kenmerkend voor zijn tv-series.

In de eerste nieuwe aflevering van CSI moeten onder leiding van Grissom en Catherine drie verschillende moordzaken worden opgelost: een stel dat de explosie van een woonwagen niet heeft overleefd, een stripper die vermoord is en gevonden wordt in een beruchte buurt van Las Vegas en twee lichamen in vergaande staat van ontbinding in de achterbak van een auto. Het team in Miami moet een verband zien te vinden tussen twee verschillende crime scenes, namelijk die van de moord op een drugsdealer en die van de verkrachting van een huishoudster die zwanger blijkt te zijn van haar baas. Stella en Donna onderzoeken in New York de moord op een juwelenontwerpster. Zij wordt dood aangetroffen met een beha van acht miljoen dollar aan. Ondertussen begint Aiden een verkrachtingszaak zich persoonlijk aan te trekken.

Uitzending nieuwe afleveringen: Crime Scene Investigation (seizoen 6), maandag 6 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur, RTL 4 (op zaterdagavond herhalingen van seizoen 4); CSI: Miami (seizoen 4), dinsdag 28 februari, tussen 20.30 en 21.30 uur, RTL 5; CSI: New York (seizoen 2), donderdag 2 maart, tussen 20.30 en 21.30 uur, RTL 5.


---

----------

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl

© 2006 RTL Nederland / IP