Politie Haaglanden

Persberichten 5 maart 2006

Haaglanden, 05-03-2006

Taxichauffeur neergestoken

Den Haag. Een 32-jarige taxichauffeur uit Den Haag is zondagochtend 5 maart lichtgewond geraakt bij een steekpartij. De taxichauffeur had omstreeks 03.50 uur in de Weimarstraat twee klanten, een man en een vrouw, opgepikt. Beiden wilden naar de Jan Luijkenlaan. Ter hoogte van de kruising met de Jan Vosstraat stopte de taxichauffeur en vroeg het geldbedrag voor de rit. Vervolgens voelde de chauffeur dat hij met een scherp voorwerp in zijn nek werd gestoken. Het slachtoffer wist te ontkomen en reed naar het ziekenhuis. Hier werd hij behandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Mannen overlopen bij inbraak

Den Haag. Twee 19-jarige jongens uit Den Haag zijn zaterdagmiddag 4 maart op het Oranjeplein op heterdaad betrapt toen zij in een woning in wilden breken. Het pand waar de verdachten wilden inbreken, wordt momenteel verbouwd. Toen de beide verdachten in de woning liepen, werden zij op heterdaad betrapt door een 59-jarige Hagenaar. De verdachten vluchtten de tuin in maar omdat de tuin omgeven is door hoge muren konden zij geen kant op. De eigenaar van de woning belde de politie, waarna het tweetal werd aangehouden.

Jongens aangehouden voor graffiti en brandstichting

Den Haag. Zes jongens uit Den Haag, in de leeftijd van 12,13 en 14 jaar oud, zijn zaterdagavond 4 maart op de Neuhuyskade aangehouden. Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding dat in de Van Hoytemastraat een koelkast in brand was gestoken. De verdachten zouden zijn weggelopen. Een half uur later kreeg de politie opnieuw een melding dat een groep van zes jongens in dezelfde straat probeerden een parkeerautomaat in brand te steken. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek de parkeerautomaat beklad te zijn met verf. Even later kon de politie het zestal op de Neuhuyskade aanhouden. Zij waren in het bezit van een verfspuitbus en aanstekers. De verdachten werden gehoord en in overleg met hun ouders zijn zij doorverwezen naar Bureau Halt.

Jongen aangehouden na diefstal tas

Den Haag. Een 17-jarige Nootdorper is zaterdagochtend 4 maart aangehouden als verdachte van een straatroof. Omstreeks 02.10 uur fietste een 19-jarige Haagse vanuit Nootdorp richting Den Haag. Toen zij op de Oude Middenweg fietste, werd zij door de 17-jarige verdachte voorbij gefietst. In het voorbijgaan, pakte de verdachte de handtas van het slachtoffer af en fietste vervolgens hard weg. Het slachtoffer fietste nog enige tijd achter de verdachte aan, maar raakte hem kwijt. Het slachtoffer herkende de verdachte en gaf aan de politie zijn naam door. Hierop werd de verdachte even later in zijn woning in Nootdorp aangehouden.

Twee mannen aangehouden na straatroof

Den Haag. Twee Hagenaars, 24 en 44 jaar oud, zijn zaterdagochtend 4 maart aangehouden. De politie kreeg omstreeks 04.50 uur een melding dat op de Prinsegracht een beroving had plaatsgevonden en dat twee mannen waren weggelopen. In de omgeving van de Prinsegracht werden twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Den Haag. Een 24-jarige Hagenaar is zaterdagochtend 4 maart gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De automobilist reed omstreeks 03.00 uur over de Neherkade. Toen hij nabij het Hildebrandplein reed, raakte hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Het slachtoffer raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. Politieagenten constateerden dat de automobilist vermoedelijk onder invloed van alcohol was. In het ziekenhuis moest de automobilist een bloedproef ondergaan.

Wildplasser beledigd en bedreigd agenten

Den Haag. Een 36-jarige Hagenaar is zaterdagochtend 4 maart aangehouden voor het beledigen en bedreigen van politieagenten. De agenten zagen omstreeks 04.10 uur de verdachte op het Gevers Deynootplein urineren. Toen zij de verdachte hiervoor een bekeuring gaven, reageerde de verdachte zeer agressief. Hij bedreigde en beledigde de agenten, waarna hij werd aangehouden. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Rijden tijdens rijverbod

Den Haag. Een 28-jarige automobilist uit Katwijk aan Zee is zaterdagochtend 4 maart aangehouden. Politieagenten zagen de automobilist omstreeks 07.15 uur over de Zwolsestraat rijden. Doordat de automobilist bijna met zijn auto tegen geparkeerde autos aanreed, besloten de agenten om hem te controleren. Tijdens die controle constateerden zij dat de automobilist onder invloed van drank was en dat hij eerder op de avond was aangehouden voor het rijden onder invloed. Tevens bleek dat bij die eerdere controle zijn rijbewijs was ingevorderd. Hierop werd de automobilist aangehouden en moest opnieuw een ademanalysetest ondergaan. Uit deze test bleek dat de automobilist nog steeds meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (795 ugl). Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijontzegging. Verder kreeg hij een rijverbod en werd zijn auto in beslaggenomen.

Rijden onder invloed

Den Haag. Een 19-jarige automobilist uit Den Haag is zaterdagavond 4 maart aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de automobilist omstreeks 23.50 uur wegrijden vanaf de Willem III straat. Omdat de voorzijde van zijn auto zwaar beschadigd was, wilden de agenten hem controleren. De automobilist reed met hoge snelheid en raakte op de kruising van de Aaltje Noorderwierstraat met de Laan van Meerdervoort in een slip. Toen de agenten de verdachte aanspraken, bleek dat hij onder invloed van drank was. Aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (730 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Den Haag. Een 30-jarige automobilist uit Den Haag is zondagochtend 5 maart op de Zilvermeeuwlaan aangehouden. De politie werd naar de Zilvermeeuwlaan gestuurd omdat er een aanrijding was gebeurd. Ter plaatse gekomen, bleek dat de verdachte met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt. De verdachte was onder invloed van drank en werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat de verdachte meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (1310 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

Fietsendief op heterdaad betrapt

Wassenaar. Een 20-jarige man uit Wassenaar is zondagochtend 5 maart op heterdaad betrapt toen hij op de Maalsteenkreek probeerde een fiets weg te nemen. Surveillerende agenten zagen de verdachte op de Maalsteenkreek op zijn hurken bij een fiets zitten. Toen zij hem vervolgens aanspraken, kon hij geen goede verklaring geven voor waar hij mee bezig was. Opeens zette de verdachte het op een lopen en probeerde te ontkomen. Na een korte achtervolging werd hij op de Strandwal aangehouden. Aan het bureau verklaarde de verdachte dat hij de fiets had gevonden en de ventielen wilde hebben voor zijn eigen fiets.

Hennepkwekerij

Voorburg. In een woning aan de Koningin Julianalaan heeft de politie zaterdagavond 4 maart een hennepkwekerij aangetroffen en drie verdachten aangehouden. De politie kreeg een tip dat in de woning een hennepkwekerij zou zijn. Toen agenten poolshoogte namen, troffen zij de drie verdachten ( een 23-jarige man uit Oudenbosch, een 25-jarige Hagenaar en een 27-jarige man uit Voorburg) aan in de kelderbox die bij de woning hoort. In de woning troffen de agenten de restanten van een hennepkwekerij aan. De hennepplanten waren al geoogst. De verdachten werden aangehouden. In de kelderbox werden goederen aangetroffen die bij een hennepkwekerij gebruikt worden en troffen de agenten een wapenstok en pepperspray aan. Deze goederen zijn inbeslaggenomen.

Ruzie in het verkeer, getuigen gezocht

Zoetermeer. Een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer is vrijdagavond 3 maart aangehouden na een verkeersruzie. De verdachte had aan het eind van de middag onenigheid gekregen met een 22-jarige automobilist uit Zoetermeer. Het slachtoffer reed omstreeks 17.45 uur met zijn auto bijna tegen de auto van de verdachte aan. Vervolgens reed de verdachte achter het slachtoffer aan. Op de Stephensonstraat kregen beide automobilisten een aanrijding, waarna de verdachte het slachtoffer bedreigde. Het slachtoffer reed vervolgens naar zijn woning aan de Pernisstraat. Toen hij uit zijn auto stapte, werd hij door de verdachte aangesproken. Er ontstond een handgemeen, waarbij het slachtoffer een dikke lip en gescheurde kleding opliep. Na het handgemeen ging de verdachte er vandoor om zich even later bij de politie te melden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met (0900)8844.

Man vernielt autoruit

Zoetermeer. Een 21-jarige man uit Zoetermeer is zaterdagochtend 4 maart aangehouden nadat hij op het Kanariegeel een autoruit had vernield. Een getuige betrapte de verdachte op heterdaad toen hij de ruit van een geparkeerde auto vernielde. Na de vernieling liep de verdachte weg. De getuige achtervolgde de verdachte en belde ondertussen de politie. Agenten die op de melding reageerden, zagen op het Glanswit de verdachte lopen en hielden hem aan. De verdachte bekende de vernieling.

Onder invloed, geen rijbewijs en valse naam

Rijswijk. Een 23-jarige automobilist uit Baarn is zondagochtend 5 maart aangehouden op de rijksweg A13 bij de afslag Delft Noord. De automobilist trok de aandacht van surveillerende agenten omdat hij zeer twijfelachtig reed. Toen zij de automobilist vervolgens controleerden, roken zij dat de bestuurder onder invloed van drank was. Aan het bureau bleek dat de verdachte meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (905 ugl). Uit onderzoek bleek dat de verdachte een valse naam had opgegeven en niet in het bezit was van een rijbewijs. Voor alle strafbare feiten kreeg hij een proces-verbaal.

Snelheidscontrole: 121 km per uur

Rijswijk. De politie heeft zaterdagavond 4 maart op de Prinses Beatrixlaan een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden tussen 18.00 en 23.00 uur 830 bestuurders gecontroleerd. Elf reden te snel en kregen een proces-verbaal. Een automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met 121 km per uur waar 50 is toegestaan.

Diefstal draaihek, verdachten aangehouden

Naaldwijk. Twee mannen uit Wateringen, 19 en 20 jaar oud, zijn zondagochtend 5 maart aangehouden voor de diefstal van een draaihek. De politie kreeg omstreeks 02.40 uur een melding dat op de Kruisbroekweg twee mannen waren aangehouden door leden van het buurtpreventieteam. De twee hadden het draaihek dat als toegang dient voor het terrein van een voetbalvereniging aan de Hoge Bomen weggenomen. Even later liepen zij in de armen van het buurtpreventieteam. De verdachten werden overgedragen aan de politie. Beide verdachten kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Alcohol in het verkeer

s-Gravenzande. De politie heeft vrijdag en zaterdagochtend 4 maart een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties in het Westland. Zeven automobilisten kregen een proces-verbaal omdat ze meer hadden gedronken dan wettelijk was toegestaan. Van een 50-jarige automobilist uit Naaldwijk werd zijn rijbewijs ingevorderd. Aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (720 ugl). Verder kreeg de bestuurder een proces-verbaal en een rijverbod.

Verdachten straatroof aangehouden

Delft. Twee mannen uit Nijmegen (18 en 19 jaar oud)en een 19-jarige man uit De Lier zijn zondagochtend 5 maart aangehouden als verdachten van een beroving. De politie kreeg omstreeks 02.30 uur dat een 33-jarige Delftenaar op de Oude Langedijk met een mes was bedreigd en beroofd van zijn geld. Ook moest het slachtoffer zijn pinpas afgeven en dwongen de verdachten hem om mee te lopen naar een pinautomaat. Doordat het slachtoffer om hulp riep, gingen de verdachten er vandoor in de richting van de Beestenmarkt. Mede doordat het slachtoffer een goed signalement van de drie verdachten opgaf, konden deze even later in de Barbarasteeg worden aangehouden en ingesloten.

Fietsendieven

Delft. Drie Delftenaren, 16 en 18 jaar oud, zijn zondagochtend 5 maart aangehouden nadat een getuige hen op heterdaad betrapte bij een fietsendiefstal. De getuige zag omstreeks 07.05 uur hoe de verdachten op de Paralelleweg met een steen het slot van een fiets vernielden en vervolgens met de fiets weggingen. Op de Krakeelpolderweg zagen de verdachten politieagenten aankomen en renden hard weg. Na een korte achtervolging kon het drietal worden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.