Politie Flevoland

Rijden onder invloed

Bant, 05-03-2006 o Een 41-jarige man uit Emmeloord is vrijdagnacht op de A6 aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De politie kwam de man op het spoor door een automobilist die de Emmeloorder over de rijbaan zag slingeren. Nadat de 41-jarige eerst de stoptekens negeerde bracht hij uiteindelijk zijn voertuig toch tot stilstand waarna hij is aangehouden. Op het politiebureau bleek een promillage van 1,65. Het rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdagavond hield de politie op de A6 nabij Bant een 38-jarige man uit Balk aan. De man sloeg met zijn auto enkele keren over de kop nadat hij vanaf een benzinestation de snelweg weer op wilde rijden. Daarbij raakte hij een betonnen blok dat ter geleiding van het verkeer in de berm is geplaatst. De man uit Balk raakte gewond aan onder meer een hand en is met een GGD-ambulance naar het Anthoniusziekenhuis in Sneek gebracht. Omdat er een vermoeden bestaat van alcoholgebruik is het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. In verband met de schade aan het voertuig is het kentekenbewijs ook ingevorderd.