Persberichten district Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 05-03-2006

Aangereden en mishandeld tijdens wachten op een taxi

UTRECHT - Op de Nobelstraat zijn op zondagochtend een 31-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Utrecht aangereden tijdens het wachten op een taxi.

Omstreeks 3.40 uur kreeg de politie de melding over twee slachtoffers op de Nobelstraat. De slachtoffers stonden te wachten op een taxi, waar ze bijna werden aangereden door een personenauto die de stoep op reed. Het slachtoffer gaf een tik op de ruit van de auto, waarop deze tot stilstand kwam. De 35-jarige verdachte stapte uit en sloeg de man naar de grond. De verdachte verliet de plek, maar kon later in de omgeving worden aangehouden.

Politie voorkomt graffitivervuiling

UTRECHT - Een 23-jarige man uit Utrecht heeft afstand gedaan van zijn graffitispuitbussen en stiften.

Op zondagochtend omstreeks 1.10 uur liep de 23-jarige man door de Kuipersteeg met opvallende aandacht voor de muren. De politie vroeg de man of hij spuitbussen in zijn rugzak had, waarop hij bevestigend kon antwoorden. Omdat hij zich niet kon identificeren is hij aangehouden. Op het politiebureau deed hij vrijwillig afstand van de spuitbussen en stiften.

Gewond bij steekpartij

UTRECHT- Op vrijdagavond raakte één man gewond bij een steekpartij. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat mannen ruzie zouden hebben in en woning aan de St.Maartensdreef. Agenten gingen ter plaatse en troffen voor de flat twee mannen, 33 en 43 jaar oud uit Utrecht, aan. De 43-jarige man had een behoorlijke steekwond en viel voor de agenten neer op straat. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat de 39-jarige bewoners vermoedelijk de 43-jarige man had gestoken met een mes. Omdat de verklaringen van de mannen tegenstrijdig waren werd naast de 39-jarige man ook de 33-jarige man aangehouden. De 43-jarige man mocht op zaterdag het ziekenhuis weer verlaten en werd ook direct ingesloten voor nader verhoor. Na behandeling werd deze man insloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee verdachten aangehouden voor poging inbraak in sporthal

UTRECHT - Een 17-jarige jongen uit Utrecht en een 18-jarige man uit Amsterdam zijn aangehouden wegens poging tot inbraak in de sporthal aan de Burgemeester Norbruislaan.

Op zondagochtend omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding binnen dat werd ingebroken bij de sporthal. Bij aankomst zag de politie de twee verdachten wegrennen. Beide verdachten zijn in de omgeving aangehouden. Zij waren in het bezit van een koevoet, schroevendraaier en lege vuilniszakken. Er is niets uit de sporthal meegenomen.

Minderjarige jongen aangehouden wegens poging inbraak kelderbox

UTRECHT - Een 14-jarige jongen uit Utrecht is aangehouden wegens poging tot inbraak in een kelderbox aan de Apollodreef.

Op zaterdagavond omstreeks 19.25 uur kreeg de politie de melding dat werd ingebroken in een kelderbox. Een getuige had gezien dat meerdere jongens bezig waren een kelderbox open te breken. Ter plaatse kon de politie de 14-jarige verdachte aanhouden. Hij is meegenomen voor verhoor. De andere jongens waren reeds vertrokken.

Vrouw aangehouden wegens mishandeling winkelmedewerkster

UTRECHT - Een 51-jarige vrouw uit Utrecht is aangehouden wegens mishandeling van een 34-jarige medewerkster van een supermarkt aan de Twijnstraat.

Op zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw een medewerkster uit Utrecht had geslagen. De verdachte zou volgens de medewerkster geld terug hebben gevraagd voor niet gekregen goederen. Hierop werd de vrouw kwaad en sloeg de medewerkster op handen en gezicht. De vrouw is aangehouden. De medewerkster heeft nog last van haar rechterhand.

Alcoholcontrole

UTRECHT - Van vrijdag op zaterdag rond middernacht heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties in Utrecht.

Er werd onder andere gecontroleerd op de Bramerijweg, Nijenoord en het Zandpad te Utrecht. In totaal werden van 583 personen een blaastest afgenomen. Van twee personen werd het rijbewijs ingevorderd, waarvan één persoon beginnend bestuurder was.