Ingezonden persbericht


Vakbeurs NCE laat zien: gemak dient de mens

Van zondag 5 t/m dinsdag 7 maart a.s. vindt in Jaarbeurs Utrecht het National Convenience Event (NCE) plaats, de jaarlijkse vakbeurs voor de out-of-home markt. De out-of-home markt speelt in op de behoefte van de consument overal en op ieder tijdstip aankopen te kunnen doen en is de laatste jaren dan ook flink gegroeid. Bezoekers zijn eigenaren van pompshops, tabaksspeciaalzaken, videotheken en kantines. Deelnemende bedrijven, waaronder Procter & Gamble, Masterfoods, Lu, Unilever, Coca-Cola en en British American Tobacco laten op het NCE o.m. hun productinnovaties voor de out- of-home markt zien. De beste productinnovatie van het afgelopen jaar ontvangt op maandagavond 6 maart de jaarlijkse NCE Award.

Zoetwaren en tabak
Een belangrijke bezoekersgroep van het NCE zijn de pompshophouders. Door de dalende marges op brandstof wordt voor hen de outlet (en daarmee zoetwaren en tabak) steeds belangrijker als bron van inkomsten. Fabrikanten spelen hier op in met speciale schapformules, speciaal ontwikkelde productverpakkingen (stazakken, snoeppotten voor in de bekerhouder) en aangepaste hoeveelheden voor de consument die onderweg is. Bij de bijna 150 exposanten zijn de laatste ontwikkelingen en innovaties op dit gebied te zien. Daarnaast kunnen bezoekers terecht in de Premiumruimte voor tabaksspeciaalzaken, op het Food Court en het Automatenplein. Vanuit de branche worden tijdens het NCE diverse presentaties gehouden, o.a. door Foodstep, IRI en Tanken Wassen Shoppen (TWS).

Welke brandstof heeft de toekomst?
Tegelijkertijd met het NCE vinden Tankstation Techniek (TT) en Car Cleaning(CC) plaats, vakbeurzen die zich richten op tankstationexploitanten en Carwash installaties. Hier worden noviteiten en technieken gepresenteerd op het gebied van o.a. wasstraten, beveiliging, brandstof en apparatuur. Op maandag 6 maart organiseert de BOVAG een minisymposium over nieuwe brandstoffen. Welke brandstof heeft de toekomst? Met o.a. sprekers van Bovag, Solaroil en Zero-E.

Praktisch
Het NCE, TT en CC vinden plaats van 5 tot en met 7 maart in Jaarbeurs Utrecht, hal 1 t/m 3. Openingstijden: zo 5 maart 10.00-18.00 uur, ma 6 maart 11.00-21.00 uur, di 11.00 - 17.00 uur. Toegangskaarten via voorregistratie op www.ncevent.nl, kaarten aan de deur kosten ¤ 25,-.
---

Noot voor de redactie,