Gemeente Amsterdam

Datum 27 februari 2006 Kenmerk 024

Uitnodiging Aan de redacties en correspondenten

Eveline Papa 020 552 2252

Betreft: Burgemeester Cohen neemt Agenda van de Toekomst in ontvangst

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op woensdag 1 maart biedt een groep allochtone vrouwen hun Agenda van de Toekomst aan burgemeester Cohen aan met het verzoek die te overhandigen aan de nieuwe gemeenteraad.

De groep allochtone vrouwen kwam enkele weken geleden in het Buurtcentrum Oostelijke Binnenstad bij elkaar om het belang van de gemeenteraadsverkiezingen te bespreken. Vrijwel alle aanwezige vrouwen behoren tot de kansarme groep; weinig opleiding en vaak geen werk. Deze vrouwen hebben wel stemrecht, ze wonen minstens vijf jaar in Nederland, maar de meesten zien het belang van stemmen niet in. Politiek staat nog steeds ver van het bed. Door een eigen Agenda van de Toekomst op te stellen besloten de allochtone vrouwen duidelijk te maken dat ze hun eigen wensen en ideeën hebben over de dagelijkse gang van zaken in hun gemeente. Met de aanbieding van deze Agenda van de Toekomst willen zij aandacht vragen voor hun standpunten. Natuurlijk is het de bedoeling dat de nieuwe gemeenteraad hiermee aangespoord wordt tot actie. Om er zeker van te zijn dat ook allochtone vrouwen een stem hebben binnen hun gemeenteraad, wordt de burgemeester ook gevraagd om na de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart een terugkeerbijeenkomst te beleggen. Deze terugkeerbijeenkomst kan de gemeenteraad benutten om de vrouwen te vertellen wat er nu concreet met hun Agenda van de Toekomst gaat gebeuren. Op deze wijze maken de vrouwen niet alleen duidelijk dat ze belangrijke kiezers zijn, maar ook dat ze actief in de lokale democratie wensen te participeren.

Datum: woensdag 1 maart 2006 Plaats: Stichting Interculturele Participatie en Integratie (S-IPI), Czaar Peterstraat 100 Tijd: 11.00-11.30 uur

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet, Eveline Papa, afdeling Bestuursvoorlichting

---- --