Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 14 / 2006

Raad en college op bezoek bij park Phanos

Kollum, 1 maart 2006

Vandaag zijn de raad en het college van de gemeente Kollumerland c.a. op bezoek geweest bij het recreatiepark Hof van Saksen vlakbij Rolde. Dit park komt tot stand door de Phanos groep, dezelfde partij die het zorg- en recreatiepark Lauwershage te Kollumerpomp ontwikkelt. Doel van het bezoek was om een indruk te krijgen van de grootte van een dergelijk project. In tegenstelling tot het Hof van Saksen, waar de recreatieve component de boventoon voert, is het project Lauwershage gestoeld op de gedachte van zorg voor herstellende mensen in combinatie met een rustgevende natuurlijke omgeving.
Impuls voor werkgelegenheid
In Nederland bestaat een groeiende behoefte aan revalideren buiten ziekenhuismuren, in combinatie met vakantie, samen met gezinsleden of vrienden. Deze behoefte ontstaat onder andere door de toenemende vergrijzing in Nederland, waardoor ook het aantal zorgbehoevenden groeit. Daarom heeft Phanos, met een aantal partners waaronder Zorggroep Noorderbreedte, het concept voor zorg- en recreatiepark Lauwershage ontwikkeld; de investering van Phanos voor de realisatie van dit project bedraagt meer dan 100 miljoen.
De beoogde locatie betreft de voormalige Muiden Chemie locatie, groot 78 hectare, net buiten de grenzen van het Nationaal Park Lauwersmeer. Voor de regio Noordoost Fryslân betekent het prestigieuze project tevens een flinke impuls voor de werkgelegenheid.
Over Phanos
Phanos is in Europa actief als vastgoedontwikkelaar (Phanos Vastgoed) en belegger (Phanos Capital Group) in vooral woningbouw; van gebiedsontwikkeling tot de exploitatie van vastgoed.

Raad en college zijn enthousiast over het project Hof van Saksen en hebben er alle vertrouwen in dat de realisatie van het park Lauwershage bij Phanos in goede handen is.

---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.