Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (01/03/06)

OOSTERHOUT NB, 1 maart 2006

Twee lichtgewonden bij aanrijding vrachtwagens op snelweg

HANK: Woensdagochtend kort voor het middaguur botsten op rijksweg A27 (in de rijrichting Gorinchem) vlakbij Hank vier vrachtwagens op elkaar.
De vrachtwagens reden achter elkaar op de rechterrijstrook toen er een file ontstond. De achterste vrachtwagenchauffeur, een 44-jarige man uit Zeewolde, had niet op tijd door voor hem geremd werd en kon zijn combinatie niet meer op tijd tot stilstand brengen. Hij botste met zijn vrachtwagen met aanhanger op de vrachtwagencombinatie voor hem, die weer doorschoot tegen de combinatie daarvoor, etcetera. In totaal waren op deze manier 4 vrachtautos met aanhanger bij de aanrijding betrokken.
Door de aanrijding raakte de bestuurder van de achterste vrachtwagen en zijn bijrijdster, een 51-jarige vrouw uit Zeewolde lichtgewond. Zij zijn door de hulpdiensten uit het voertuig gehaald en per ambulance naar een ziekenhuis in Gorinchem gebracht. De vrouw klaagde over spierpijn, de man had schrammen en kneuzingen.
De aanrijding had tot gevolg dat de beginnende file uitgroeide tot een grote file. Om de verkeersdoorstroming te bevorderen én om ervoor te zorgen dat de diverse hulpdiensten en de takelbedrijven hun werk goed konden doen, is het gedeelte van de A27 tussen het knooppunt Hooipolder en de afrit Nieuwendijk enkele uren afgezet. Het verkeer werd omgeleid via de A59 en de A16. Nadat de weg weer vrij was en het wegdek was schoongemaakt, werd de gehele rijbaan weer vrijgegeven.

Politie treft hennepkwekerijen aan

WAALWIJK: Politiemensen van het team Waalwijk stelden woensdag 1 maart kort voor het middaguur na klachten over stankoverlast een onderzoek in een woning in de Esdoornstraat in. Op de zolder van de woning troffen de politiemensen een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal stonden er 300 hennepplanten. De bewoner van het pand, een 36-jarige Waalwijker, die tijdens het onderzoek thuis was, is aangehouden. De hennepkwekerij is ontmanteld en alle planten en groeibenodigdheden zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

ALMKERK: Dinsdag 28 februari zijn rond 19.45 uur een 48-jarige man en zijn 44-jarige vriendin uit Almkerk aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.
In hun woning in de Brugstraat trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Hierbij zijn 250 moederplanten en 2300 stekjes in beslag genomen. Het tweetal moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Vijf jongens aangehouden op verdenking van vernieling

KAATSHEUVEL: Een 44-jarige vrouw uit Kaatsheuvel belde in de nacht van dinsdag 28 februari op woensdag 1 maart omstreeks 01.00 uur de politie, omdat ze gezien had dat een groep jongens autos aan het vernielen was. Ook haar auto, die geparkeerd stond op de Bredevaert moest eraan geloven: één van de jongens trapte er een autospiegel af. De politie was snel ter plaatse en kon in een brandgang aan de Hogevaert vijf jongens aanhouden. Het gaat om vier jongens uit Kaatsheuvel, twee van 15 jaar oud, één van 17 jaar oud en één van 19 jaar oud en om een 17-jarige jongen uit Den Haag. De jongens moesten mee naar het politiebureau en zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.
Nadat de jongens een verklaring hadden afgelegd, zijn ze woensdagmiddag 1 maart in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien zijn hun ouders in kennis gesteld.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER: Kort na middernacht kreeg de politie een melding van vechtende jongeren op de Keizersdijk. Ter plaatse trof de politie wel een grote groep mensen aan, maar er werd op dat moment niet meer gevochten. Onderzoek wees uit dat een groep jongens een groepje van drie jongens had uitgedaagd en tegen hun fietsen had getrapt. Dit gebeurde op de Touwslager. De slachtoffers, twee 15-jarige jongens uit Raamsdonksveer en een 15-jarige jongen uit Geertruidenberg, kregen klappen en schoppen. De slachtoffers liepen daarbij letsel op. Ook raakten hun fietsen beschadigd. De drie jongens deden woensdag 1 maart bij de politie aangifte van onder andere mishandeling. De politie hield in eerste instantie een verdachte aan, een 15-jarige jongen uit Geertruidenberg. Op het politiebureau kon niet blijken dat de jongen zich inderdaad schuldig had gemaakt aan de mishandeling, waarna hij werd vrijgelaten. De politie zet het onderzoek voort en hoort nog diverse getuigen.

Winkeldieven aangehouden

OOSTERHOUT: Woensdag 1 maart omstreeks 12.15 uur heeft een medewerkster van een drogisterij in de Arendstraat twee winkeldieven aangehouden. De twee, een 29-jarige vrouw uit Rosmalen en een 14-jarige jongen uit Den Bosch gedroegen zich verdacht, waarop de medewerkster hen aansprak. Toen bleek dat ze cosmetica-artikelen wilden weghalen, heeft ze het tweetal aangehouden en de politie gebeld. De winkeldieven hadden voor ruim 700 euro aan
cosmetica-artikelen meegenomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning

DORST: Dinsdag 28 februari is tussen 13.30 uur en 22.00 uur ingebroken in een woning in de Galubastraat. De inbreker heeft aan de achterzijde van de woning een raam opengebroken. Bij de inbraak is onder andere een schilderij ontvreemd.

Man mishandeld in Rijen

RIJEN: De politie kreeg in de nacht van dinsdag 28 februari op woensdag 1 maart diverse meldingen vanuit het uitgaansleven in Rijen. Bij het uitgaan van een café in de Hoofdstraat werd er tussen diverse groepen jongeren wat geduwd, maar de politie kon daar de situatie sussen. Later kwam opnieuw een melding binnen van onenigheid nabij het Wilhelminaplein. Ter plaatse bleek een 27-jarige man uit Lemmer klappen te hebben gehad van een hem onbekende man. Hij deed hiervan woensdag 1 maart aangifte. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen en Ilse Matthijsen