Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 1 maart 2006

Ere-insigne voor de heer M. Drenth, penningmeester Alkmaars Uitwisselings Comité

Op woensdag 1 maart om 17.00 uur heeft mevrouw drs. M. van Rossen, burgemeester van Alkmaar, de ere-insigne van de stad Alkmaar uitgereikt aan de heer M. Drenth, penningmeester van het Alkmaars Uitwisselings Comité (AUC). De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van zijn afscheid als penningmeester tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van het AUC.

De heer M. Drenth heeft de ere-insigne ontvangen vanwege zijn verdiensten voor de stad, in het bijzonder voor de jumelage. Vanaf 1983 heeft hij de functie van penningmeester bekleed. Naast het penningmeesterschap heeft hij zich vol enthousiasme ingezet voor de begeleiding van gasten uit de Alkmaarse zustersteden. Ook heeft hij meerdere malen onze stad in het buitenland, met name in de zustersteden, vertegenwoordigd. De heer Drenth blijft vanaf 1 maart lid van het AUC, maar dan als lid van het algemeen bestuur, aangezien hij betrokken wil blijven bij de uitwisselingen met de zustersteden.

Naast zijn inspanningen voor de jumelage, heeft hij zich ook zeer verdienstelijk gemaakt voor de 8 October Vereeniging (momenteel is hij lid van verdienste). Daarnaast heeft hij zich vele jaren ingezet als bestuurslid van de Alkmaarsche Roei- en Zeilvereniging en van de Personeelsvereniging Scala. Sinds enkele jaren is hij vrijwilliger van de Buurtbus.

Oorkonde
Op de oorkonde die hoort bij de ere-insigne staat vermeld: "als bewijs van waardering voor zijn verdienste voor de stad, in het bijzonder voor de jumelage"