Persberichten 01/03 middag

Regio, 01-03-2006

Regio Ongevallen door gladheid De weersomstandigheden van vanochtend hebben gezorgd voor vele aanrijdingen in de regio van Hollands Midden. Ongeveer 50 aanrijdingen waarbij voornamelijk materiele schade het gevolg was kwamen bij de gezamenlijke meldkamer van politie, brandweer en ambulance binnen. Het aantal ongelukken waarbij personen gewond raakten was op één hand te tellen. In Zwammerdam op de Ziendeweg raakte een 24-jarige vrouw uit Nieuwkoop gewond. Zij was met haar brommer onderuit gegaan op een plek waar het plaatselijk glad was geworden. In Alphen aan den Rijn op de Churchilllaan was eveneens een scooter onderuit gegaan vanwege de gladheid. Een 28-jarige vrouw uit Woubrugge raakte hierbij bezeerd aan de rug. Beide bestuurders hoefde niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden.

Hillegom/ Lisse Controle op verkeersgedragsregels De politieteams van Hillegom en Lisse hebben in het kader van de verkeersveiligheid een algehele verkeerscontrole gehouden. Dat wil zeggen dat er gecontroleerd wordt op alle regels die gelden in het verkeer. Agenten hebben op woensdag 1 maart gecontroleerd op de Bondstraat in Lisse en de Olympiaweg in Hillegom. In totaal zijn er 28 bekeuringen uitgeschreven. Het overgrote deel van de bekeuringen werd uitgeschreven aan automobilisten die hun gordel niet droegen. Ook al ziet de politie dit als een verantwoordelijkheid van de bestuurder zelf, is ook de maatschappij de dupe van ernstig letsel wanneer dit voorkomen had kunnen worden door het dragen van de gordel. De politie wijst daarom op het nut van de gordel wanneer zij iemand een bekeuring uitschrijven. De andere drie bekeuringen werden uitgeschreven voor het negeren van het rode licht, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het negeren van een rijrichting. De politie zet de komende tijden de controles voort en hoopt hiermee de verkeersveiligheid te verbeteren.

Oegstgeest Getuigen gezocht van bekladding van autos De politie verzoekt personen die getuigen zijn geweest van het bekladden van autos met een crème/ beige verf zich te melden bij de politie. De politie is een onderzoek gestart nadat eigenaren aangifte hadden gedaan van vernieling van hun autos. De autos stonden in de nacht van 28 februari op 1 maart geparkeerd stonden aan de Juffermansstraat. Vijf autos werden beklad. Van vier werden onder andere de kentekens besmeurd met het verf. Op drie klikobakken werd eveneens dezelfde kleur verf aangetroffen. Waarschijnlijk is de verf tussen 23.00 uur en 05.30 uur aangebracht. Heeft u informatie met betrekking tot de vernielingen of heeft u deze nacht iets verdachts gezien, meld dit dan bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---