Gemeente Hengelo

Wethouder Kok neemt eerste aardgasauto in gebruik

Woensdag 1 maart is de eerste aardgasauto van de gemeente Hengelo in gebruik genomen door wethouder Kok.

Onder toeziend oog van collegas van verschillende diensten, werd de aftrap gegeven door dhr. Marco Rine, commercieel directeur bij Cogas Energie en tevens voorzitter van de NGV-Holland, de vereniging ter bevordering van het rijden op aardgas in Nederland. In zijn toespraak beschreef hij de positieve ervaringen van de Cogas, waar inmiddels vijftig dienstautos op aardgasautos rijden.

Aan het eind van zijn toespraak overhandigde de heer Rine de sleutels van de eerste aardgasauto van de gemeente Hengelo aan wethouder Kok. Deze toonde vervolgens zijn stuurmanskunsten door de auto achterwaarts in te parkeren op de daarvoor bestemde plek op de parkeerplaats van de afdeling NMC. Daar liet hij de eerste kubieke meters aardgas vanuit de slowfill (een compressor ter grootte van een centrifuge die op de aardgasleiding is aangesloten) in de tank stromen.

De Fiat Dublò met, vanaf fabriek, ingebouwde aardgastanks, staat aan de van Alphenstraat bij de afdeling Natuur- en Milieucommunicatie waar deze gebruikt zal worden door de medewerkers van de afdeling. Met behulp van de slowfill tankinstallatie kan er op het terrein aardgas getankt worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen: 074-2550607. Tevens is het mogelijk de auto, de aardgas-tankinstallatie en het informatiebord te bekijken bij het NMC aan de van Alphenstraat.