Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten woensdag 1 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 01-03-2006

Voorgevoel

Zaandam, dinsdag 28 februari 2006, 13:50 uur.

Een 18-jarige vrouw uit IJmuiden had mogelijk een voorgevoel van wat er zou gebeuren. Zij had een paar handboeien weggenomen uit een winkel aan de Gedempte Gracht zonder hiervoor te betalen. De jonge vrouw werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor werd zij met een bekeuring van 130 euro zonder handboeien in vrijheid gesteld.

Vrouwen op dievenpad

Purmerend, vrijdag 24 februari 2006.

Vrouwen zijn vermoedelijk met kwade bedoelingen een woning binnengedrongen op de Lekstraat. Drie vrouwen in zwarte lange jurken stonden al in de kamer voor de bewoner er erg in had. Een man, die vermoedelijk bij de vrouwen hoorde bleef buiten de deur. Toen de bewoner aangaf dat hij zijn alarmknop had ingedrukt en dat de politie onderweg was kozen de 'dames' het hazepad. Enkele weken eerder werd op een ander adres in dezelfde buurt een soortgelijke actie gehouden. Hierbij deden twee vrouwen en een meisje zich voor als nieuwe buren. Zij wisten tijdens het 'bezoekje' een hoeveelheid sieraden buit te maken.

Winkeldieven

Zaandam, dinsdag 28 februari 2006, 16:47 uur.

De politie heeft een 45-jarige Amsterdammer overgenomen van de winkelbeveiliging van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg. De man zou een koffer met gereedschap met een waarde van bijna 150 euro hebben meegenomen voorbij de kassa zonder te betalen. Tegen de verdachte, die al meer voor diefstallen met justitie in aanraking kwam, wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Een 63-jarige man uit Hoorn werd woensdag in dezelfde winkel aangehouden na diefstal van boren en dergelijke met een waarde van ruim 15 euro. Deze verdachte was voor de eerste keer ter zake winkeldiefstal bij de politie. Hij werd na verhoor met een boete van 130 euro heengezonden.

Snelheid

Wormerveer, dinsdag 28 februari 2006, 18:30 uur.

Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum heeft de politie 50 voertuigen op de foto gezet. Op de controleplaats mag maximaal 70 km per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 104 km per uur. De radarauto stond te meten in de richting van Krommenie.

Gewapende overval videotheek

Volendam, dinsdag 28 februari 2006, 21:13 uur.

De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op de videotheek aan de Burgemeester Van Baarstraat die werd gepleegd even na negen uur dinsdagavond. De winkelbediende was alleen in de winkel toen een man binnen kwam die haar vervolgens bedreigde met een vuurwapen. Hij eiste geld en ging er even later met wat geld uit de kassa vandoor. De verdachte werd omschreven als een 25 à 30 jarige negroïde man van ongeveer 170 cm lang met rasta haar en een normaal postuur. De man had handschoenen aan met afgeknipte vingers en was donker gekleed. Hij had een blauwe rugzak met een zwart vlak bij zich en droeg aan het begin van de overval een zwarte bivakmuts met geknipte gaten voor mond en ogen. De man sprak volgens de winkelbediende het woord 'geld' vreemd uit alsof hij niet goed Nederlands kon spreken. Getuigen die de man mogelijk hebben gezien of hem aan de hand van het signalement menen te herkennen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Volendam via 0900-8844.

Videoauto

Zaanstreek, dinsdag 28 februari 2006, 22:20 uur.

Politieagenten hebben dinsdagavond in een onopvallende auto het verkeer gecontroleerd. Er werden vier bromfietsers bekeurd die een rood verkeerslicht negeerden (90 euro). Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel (75 euro) en een bestuurder werd bekeurd omdat er zeker vijf keer achter elkaar geen richting werd aangegeven bij het afslaan en bij het van rijstrook verwisselen bij inhalen (50 euro). Een automobilist die met 170 km per uur over de Rijksweg A8 reed moest direct zijn rijbewijs inleveren en zal zich bij justitie moeten verantwoorden.

Diefstal laptops

Zaandam, woensdag 1 maart 2006, 05:29 uur.

Uit een woning op de Zuiddijk werd na het inslaan van een ruitje een laptop van tafel gepakt en meegenomen. Op de Mauritsstraat gebeurde bij een bedrijf nagenoeg hetzelfde. Ook hier verdween een laptop computer via een ingeslagen ruitje.

Drankrijdster

Landsmeer, woensdag 1 maart 2006, 01:30 uur.

De politie heeft een 42-jarige vrouw uit Amstelveen aangehouden die met drank op een personenauto bestuurde op het Zuideinde. De blaasproef aan het bureau wees uit dat zij ruim anderhalf maal (0,83 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Na verhoor werd de Amstelveense met een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Laatst gewijzigd 01-03-2006 16:10 | © Politie Zaanstreek-Waterland |