Ingezonden persbericht


Media Alert


1 maart 2006

Discovery ontdekt enorme hoeveelheid verborgen netwerkverrassingen

~ Centennial Software presenteert top vijf technologie-onthullingen Discovery-gebruikers 2005 ~

Een computer die naar huis belt als hij wordt gestolen, een vracht met waardeloze design laptops en een vergeten modem die nationale geheimen lekt. Dit zijn slechts enkele van de voorbeelden die Centennial Software onthult in zijn jaarlijkse overzicht waarin ervaringen van klanten die gebruikmaken van de Discovery IT-asset management tool zijn opgenomen. Discovery van Centennial Software is een IT-Asset tracking- en managementoplossing die IT-efficiency optimaliseert en daarnaast alle hardware en software assets binnen de organisatie identificeert.

Ontdekkingen met Discovery: de top vijf


1. Dief op heterdaad betrapt: na het stelen van een laptop die beveiligd was met Discovery, is een dief op heterdaad betrapt toen hij probeerde het internet op te gaan. Discovery rapporteerde automatisch terug naar de centrale. Hierdoor kon de politie het IP-adres aan een huisadres linken en zo de computer terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar. De verbaasde dief werd opgepakt.


2. Niet traceerbare modem: door het blootstellen van een 'veilig' overheidsnetwerk aan een potentiële aanval van een hacker, werd een voorheen niet traceerbare modem opgespoord met Discovery. De modem werd gevonden in een uithoek ergens in Schotland.


3. Design- of budgetaankoop: zou je het in de gaten hebben als je laptop uit goedkope onderdelen bestond? Een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij had niets in de gaten. Toch vond Discovery tussen hun nieuwe computers meer dan 200 pc's die draaiden op processors van een lagere kwaliteit.


4. Een pot met goud aan het einde van het netwerk: een Britse overheidsinstelling zette Discovery in om het hele netwerk af te speuren. Het programma vond een enorme hoeveelheid aan ongebruikte technologie - inclusief een mainframe computer die jarenlang niet was gebruikt.


5. Bezint eer gij begint: een bedrijf had een exclusieve deal gesloten voor het vervangen van de hardware van zijn netwerk. Kort na de installatie vond Discovery honderden soortgelijke applicaties van een concurrerende leverancier. Het bedrijf was vergeten dat ze die een tijd terug al hadden aangeschaft.

"De lijst van ontdekkingen in 2005 laat zien dat er nog steeds flink geblunderd wordt in de IT-beveiligings- en asset managementstrategieën. Ernstige bedreigingen van lekkende gegevens en diefstal worden niet ontdekt en waardevolle technologie blijft onzichtbaar in een ongezond netwerk", aldus Matt Fisher, vice-president van Centennial Software. "Maar het naar boven halen van deze verrassingen hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Het aanpakken van deze issues met een geautomatiseerde oplossing van Discovery is de eerste stap om te hoge IT-uitgaven en potentieel desastreuze beveiligingsblunders te voorkomen."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Discovery
Discovery van Centennial Software is een IT-Asset tracking- en managementoplossing die IT-efficiency optimaliseert en daarnaast alle hardware en software assets binnen de organisatie identificeert. Hiermee worden kosten verlaagd en IT effectiviteit en beveiliging van de systemen verhoogd. Discovery zoekt, vindt en identificeert alle hardware en software die op het bedrijfsnetwerk geïnstalleerd zijn. Op deze manier is het netwerk altijd up-to-date, waardoor het management ook altijd de juiste informatie voorhanden heeft.

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's.

Voor beeldmateriaal, interviews of een producttest kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com