Ingezonden persbericht


Voor onmiddellijke vrijgave

Pinnacle Systems lanceert nieuwe Mobile Media producten

Nieuwe lijn biedt snelle en eenvoudige conversie van videobestanden

Tewksbury, Mass., 1 maart 2006 - Avid Technology, Inc. (NASDAQ: AVID) kondigt vandaag aan dat haar consumentendivisie Pinnacle Systems nieuwe software-oplossingen zal introduceren die bezitters van mobiele mediaspelers de mogelijkheid biedt media te beheren en over te zetten van de PC naar hun favoriete draagbare mediaspeler, waaronder de Sony Playstation Portable (PSP) en Apple Video iPod. Met de nieuwe Mobile Media lijn kan de consument zijn/haar digitale video's, opgenomen TV programma's en andere media bestanden transcoderen naar een ander formaat zodat deze ook afspeelbaar zijn op zijn/haar draagbare apparaten.

"Draagbare apparatuur wordt in hoog tempo razend populair bij de consument en veel van deze apparaten hebben enorme digitale entertainment mogelijkheden inclusief games, foto's, muziek en video. Op hetzelfde moment is er een gebrek aan eenvoudige applicaties die de diverse media kunnen beheren, transcoderen en over kunnen zetten naar PSP en iPod," zegt Jeff Hastings, algemeen directeur van Pinnacle Systems. "Onze nieuwe Mobile Media Maker en Mobile Media Manager software lossen deze problemen op, zodat praktisch iedereen met het grootste gemak video en andere media kan uploaden naar PSP's of iPods."

Pinnacle's nieuwe Mobile Media-lijn helpt gebruikers bij het uitwisselen van digitale media tussen de verschillende apparaten zodat ze hun favoriete films, TV programma's of foto's waar en wanneer ze maar willen, kunnen bekijken. De nieuwe Mobile Media lijn bestaat uit de volgende producten:


. Mobile Media Maker - Een makkelijke en eenvoudige applicatie voor het converteren van video naar iPod en PSP compatibel formaten.


. Mobile Media Manager- Een complete applicatie die video converteert en overzet op PSP's, iPods en DVD's. Met deze oplossing kunnen gebruikers zeer eenvoudig hun foto's, muziek, en video's beheren en afspeellijsten maken.

Prijzen en beschikbaarheid
Pinnacle's Mobile Media producten zullen eind april 2006 wereldwijd verkrijgbaar zijn via de Pinnacle website (www.pinnaclesys.com) en de meeste retailers. De prijs van de Mobile Media Maker bedraagt E 29,00 incl. BTW en de Mobile Media Manager zal voor E 49,00 incl. BTW beschikbaar zijn.

Over Pinnacle Systems, Inc.
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf, inclusief Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Studio MediaSuite, en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks, voorzien in de behoeften en vereisten van iedere videomaker, van beginner tot ervaren. Pinnacle Systems heeft negen prestigieuze Emmy® Awards ontvangen voor haar technische innovaties en draagt de verplichting om consumenten te helpen met het op een eenvoudige manier verbeteren, bewaren en delen van hun herinneringen. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com

Over Avid Technology, Inc.
Avid Technology, Inc. is marktleider in digitale non-lineaire mediacreatie-, management-, en distributie oplossingen, om film-, video-, audio-, animatie-, games-, en broadcastprofessionals efficiënter, productiever en creatiever te kunnen laten werken. Voor meer informatie over de awardwinnende producten en diensten, breng een bezoek aan: www.avid.com.

© 2006 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid® is een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc in de Verenigde Staten en/of andere landen. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, en Pinnacle Studio zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Press Contact: Tim van Donkersgoed, Pinnacle Systems BV, +31 (0)243731202, tdonkersgoed@pinnaclesys.com


---- --