Stadsdeel Amsterdam-Noord

Baangarantie voor 100 jongeren

Stadsdeel en Randstad openen speciaal uitzendbureau voor jongeren in Amsterdam-Noord

Medio maart opent Randstad in opdracht van stadsdeel Amsterdam-Noord een speciaal uitzendbureau voor jongeren in Noord met de naam ff werken. Hiervoor ondertekenden de stadsdeelvoorzitter Rob Post en portefeuillehouder Bob Plantinga dinsdag 28 februari een samenwerkingsovereenkomst met de regiodirecteur van Randstad NL, de heer W. Beijeman

Het stadsdeel wil in 2006 met het uitzendbureau "ff werken" werk verschaffen aan 100 jongeren in Noord van 18 tot 27 jaar. Op langere termijn is het doel het realiseren van een snelle en duurzame uitstroom van jongeren uit Amsterdam-Noord naar de arbeidsmarkt.

Jongeren komen bij het uitzendbureau in dienst, ontvangen een salaris en worden gedetacheerd bij verschillende werkgevers. Als ze nog niet kunnen werken doordat ze bijvoorbeeld nog geen geschikt diploma hebben, bestaat de verplichting om deel te nemen aan cursussen of functiegerichte trainingen.

Stadsdeel Amsterdam-Noord staat garant voor een baan voor 20 jongeren bij de eigen organisatie wanneer de jongeren via de uitzendformule niet geholpen kunnen worden aan een baan.

Het uitzendbureau opent 15 maart zijn deuren in de Randstadvestiging aan het Buikslotermeerplein.

Waarom een uitzendbureau?

Wethouder Economische Zaken Bob Plantinga: "Het stadsdeel heeft onderzoek laten verrichten naar de werkloosheid onder jongeren in Amsterdam-Noord. Daaruit is gebleken dat bestaande voorzieningen zoals CWI, en het Jongerenloket niet in alle gevallen toereikend zijn om jongeren uit de werkloosheid te halen". Stadsdeelvoorzitter Rob Post: " De helft van de werkloze jongeren (500) wordt niet bereikt door de reguliere voorzieningen. Het stadsdeelbestuur wil met dit uitzendbureau een eind maken aan deze situatie."

Het aantal werkzoekende jongeren in Amsterdam-Noord wijkt overigens niet af van het Amsterdamse gemiddelde, zij het dat het aantal jongeren zonder afgeronde opleiding relatief gezien is oververtegenwoordigd in het werklozenbestand van Amsterdam-Noord.