Gemeente Hilversum

Gemeente controleert tankstations


1 maart 2006
De gemeente gaat dit en volgend jaar intensief controleren of tankstations aan de milieuwetgeving voldoen. De controles hebben tot doel om de milieuvervuiling aan te pakken en om de veiligheid van klanten van het tankstation en van de omwonenden te garanderen.

Hilversum telt twintig benzine tankstations waarvan twee met LPG. Uit landelijke cijfers blijkt dat tankstations zich niet altijd houden aan de milieuregels. De gemeente gaat controleren of dit ook voor Hilversum geldt.

De komende twee jaar voeren de gemeentelijke milieucontroleurs, medewerkers van hoogheemraadschap AGV en milieupolitie Gooi en Vechtstreek samen de controles uit. Zij letten op het scheiden van olie en afvalwater, de keuring van de benzine- en -LPG-tank, de staat van de vloeistofdichte vloeren, de opslag van oliën en de veiligheidsvoorschriften met name voor LPG.
Mocht blijken dat een tankstation de wet overtreedt, dat krijgt de eigenaar bij een kleine overtreding de mogelijkheid om deze op te lossen. Bij (middel)zware overtredingen riskeert de tankstationhouder een boete.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Frenk, sectie Milieu; tel: 035 - 629 2677.