Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

1 maart 2006

Wehl - Didamse van tas beroofd

Een 18-jarige Didamse werd dinsdagavond (28/2) van haar tas beroofd. Zij reed rond 19.50 uur op haar scooter over het Rietdekkersveld. In haar linkerhand droeg zij een tasje. Op een gegeven moment kwam een rode auto naast haar rijden en voelde zij dat het tasje uit haar hand getrokken werd. Vervolgens reed de auto hard weg. Het tasje werd zonder inhoud ongeveer een half uur later teruggevonden door een passante bij het Stille Wald in Didam. De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de tasjesroof gebracht kan worden, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Beek - Bestuurder brommobiel gezocht

Een 26-jarige fietser uit Zevenaar werd dinsdagmiddag (28/2) rond 17.15 uur aangereden door een onbekend gebleven bestuurder van een blauwe brommobiel. De fietser fietste op het fietspad naast de Oude Anrhemseweg en kreeg een voorrang van de bestuurder van een brommobiel . De fietser liep verwondingen op aan knie en in zijn gezicht. De bestuurder van de brommobiel was na de aanrijding uitgestapt, riep dat het wel meeviel en is vervolgens zonder zijn gegeven op te geven, weggereden richting Beek. De politie wil graag in contact komen met deze man en /of getuigen van de aanrijding. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

Doetinchem - 22 auto's en 6 motoren vernield in parkeergarage

Onbekenden hebben dinsdagmiddag (28/2) rond 16.00 uur in een parkeergarage onder een perceel aan de Raadhuisstraat drie brandblussers leeggespoten op geparkeerde auto's en motoren. Hierdoor werden 22 auto's en 6 motoren bedekt met bluspoeder. Volgens de gewaarschuwde brandweer zit in het bluspoeder een zoutoplossing dat bij vochtig weer oxidatie kan opleveren op elektronische onderdelen. De schade is enorm. De politie heeft zoveel mogelijk benadeelden persoonlijk benaderd. Voorts werd op elk voertuig een formulier met tekst en uitleg over de zienswijze van de brandweer gelegd. De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks gezien hebben in of bij de garage te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Winterswijk - Fietsster raakt gewond

Een 20-jarige fietsster uit Winterswijk raakte dinsdagmiddag (28/2) rond 14.15 uur gewond na een aanrijding. De Winterswijkse fietste vanaf de parkeerplaats aan de Burgemeester Bosmastraat de weg op. Hierbij gaf ze geen voorrang aan een 23-jarige automobiliste uit Winterswijk. De 23-jarige probeerde te remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De fietsster werd met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobiliste bleef ongedeerd.

Doetinchem - Drankrijder betrapt

Een 29-jarige automobilist uit Doetinchem bleek afgelopen nacht (1/3) rond 01.10 uur bij een politiecontrole op de Rozengaardseweg onder invloed van alcohol. De man blies 1,1 prom. en kreeg een boete en een rijverbod.

Lichtenvoorde - Winkeldief betrapt

Agenten hebben dinsdagmiddag (28/2) een 24-jarige Aaltenaar aangehouden. De man werd in een schoenenwinkel aan de Dijkstraat betrapt, terwijl hij een beveiligingslabel van een paar schoenen knipte. Hij werd door het personeel aangehouden, maar ging er vandoor. De gewaarschuwde politie kon op aanwijzing van getuigen de man aanhouden in de Godfried Bomanstraat. In verband met het onderzoek werd de man ingesloten.

Doetinchem - Schuur geheel afgebrand

Een schuur bij een woning aan de Celebesstraat is afgelopen nacht (1/3) rond 04.10 uur geheel afgebrand. De bewoner, een 29-jarige Doetinchemmer, was bezig een hennep-kwekerij op te zetten. Tijdens de voorbereidingswerkzaamheden is er brand ontstaan. De brandweer had moeilijkheden om bij de plaats van de brand te komen. Toen dit gelukt was, leek de brand onder controle. Kort hierna viel de waterdruk weg en het vuur laaide weer hevig op. Uit veiligheidsoverwegingen werden vier woningen ontruimd. De schuur brandde geheel af. Er raakte niemand gewond. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --