Gemeente Haaren



* Sluiting "zap en bumper" park

Sinds maart 2002 is in samenwerking met Jan Linders Supermarkten BV en de organisatie Retourette het Zap en Bumper park opgericht. Dit milieuparkje, gevestigd in de Jan Linders te Haaren, is bedoeld voor de gescheiden inzameling van ondermeer drankkartonnen, petflessen en blikjes. Na vier jaar heeft Jan Linders Supermarkten BV besloten om het milieuparkje per 1 maart 2006 te gaan sluiten. Voor de gescheiden inzameling van de afvalstromen die vooralsnog via het "Zap en Bumper park ter verwerking zijn aangeboden, kunt u ook terecht op de milieustraat te Haaren (Nemelaerstraat 24 te Haaren, openingstijden elke zaterdag tussen 09.00 - 15.00 uur). Deze afvalstromen dienen druppel- en voedselvrij te worden aangeboden. Op de milieustraat zijn hiertoe foliezakken aanwezig waar u deze afvalstromen gratis in kunt deponeren. Om zo weinig mogelijk foliezakken te gebruiken verzoeken wij u de afvalstromen zo goed als mogelijk te verkleinen.

Indien u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de heer P. Peters, sectie milieu, bereikbaar onder (0411)-627267.

Naar boven


* Haaren kiest 6

gemeente kiest.jpg publicatie.jpg
In de vorige bijdrage heb ik u proberen aan te geven waar de gemeenteraad over beslist.

Nederland is een representatieve democratie. Dat betekent dat de bevolking zich laat vertegenwoordigen op verschillende niveaus. In het geval van de gemeente laat de bevolking zich dus in de gemeenteraad vertegenwoordigen door de gemeenteraadsleden. Zij krijgen door de verkiezingen het mandaat om namens u beslissingen te nemen voor de hele gemeente.
En daarom is het zo belangrijk om uw stem te laten horen. In een democratie is dat het middel bij uitstek om aan te geven wie u vindt dat u mag vertegenwoordigen om besluiten te nemen. Bij de volgende verkiezingen kunt u door uw stem laten merken of u vindt dat hij/zij het goed gedaan heeft en uw stem weer verdient.

Daarom kort en goed: wilt u mee beslissen over de toekomst van onze gemeente Haaren, dan bieden de verkiezingen daarvoor een uitstekende gelegenheid. Maakt u daarvan geen gebruik, dan laat u een grote kans op medezeggenschap in onze democratie voorbij gaan.

Op 7 maart s avonds wordt de (voorlopige) uitslag van de verkiezingen bekend gemaakt in het gemeentehuis. We verwachten dat tegen 22.00 uur de uitslag bekend zal zijn. Vanuit het gemeentehuis zal de HOS een rechtstreekse uitzending verzorgen, zodat u thuis ook deelgenoot kunt zijn van deze belangrijke democratische gebeurtenis. Het is echter zeer zeker de moeite waard om deze gebeurtenis life in het gemeentehuis bij te wonen. Daartoe nodig ik u van harte uit. Maar voordat het zover is, roep ik u op eerst te gaan stemmen.

Dus: ga op 7 maart stemmen en kies uw gemeenteraadslid. Denkt u daarbij aan uw identiteitskaart en uw stempas? Later op die dag ontvang ik u graag in het gemeentehuis (vanaf 20.30 uur) om u deelgenoot te maken van de uitslag.

Frans Ronnes
burgemeester

Naar boven


* Bouwplannen Copal

Op 1 juli 2003 sloten de gemeente Haaren en de heer Copal een intentieovereenkomst om te komen tot bouwen op een viertal inbreidingslocaties in het dorp Haaren (Boerenbond, melkfabriek, het voormalig terrein van Boeke Heesters en perceel Driehoeven 28). Op 9 oktober 2003 stemde de gemeenteraad in met de gesloten intentieovereenkomst.
De gemeente stelde voor de verschillende locaties een Programma van Eisen op en aan de hand daarvan werd door de ontwikkelaar een integraal stedenbouwkundig plan opgesteld.
In 2004 was dit stedenbouwkundige plan zover gevorderd dat op 17 juni 2004 een informatieavond kon worden gehouden voor de direct omwonenden en andere geïnteresseerden. De gemeenteraad stemde 22 juli 2004 in met het stedenbouwkundig plan en met de samenwerkingsovereenkomst die op 14 juni 2004 werd gesloten met de heer Copal.

Op grond van die samenwerkingsovereenkomst worden eerst de locaties van de voormalige Boerenbond en de melkfabriek ontwikkeld. De gemeente verplichtte zich om voor de verschillende locaties een bestemmingsplan op te stellen en dat zo spoedig mogelijk in procedure te brengen. Ook werd afgesproken dat de gemeente medewerking zou verlenen aan de toepassing van artikel 19 WRO (Zelfstandige Project Procedure)om zo snel mogelijk tot realisering van de woningbouwbestemming te komen.

Het voorontwerpbestemmingsplan kon op 16 juni 2005 gedurende vier weken ter inzage worden gelegd in het kader van de inspraakprocedure. Op 28 juni 2005 werd een inspraakavond gehouden, de uitkomsten daarvan waren aanleiding om het voorontwerpplan op een paar punten aan te passen.
In juli 2005 werd het voorontwerpplan in het kader van het wettelijk voorgeschreven vooroverleg onder andere gestuurd aan de Provinciale Planlogische Commissie (PPC).
De (provinciale) Directie Ruimtelijke Ontwikkeling en Handhaving stuurde op 21 november en de PPC op 23 december 2005 hun advies. Beide instanties willen instemmen met het plan mits op een aantal punten verduidelijking wordt geboden c.q. nader onderzoek wordt verricht. Daaraan wordt momenteel gewerkt.
Op 30 december 2005 diende de heer Copal bouwplannen in voor de locaties Oude melkfabriek en voormalige Boerenbond. De bouwplannen behelzen twaalf appartementen aan de Driehoeven 15 en zesentwintig aan de Langeweg 2.

Zoals vermeld moet het bestemmingsplan op basis van de verkregen adviezen nog worden bijgesteld. Het kan dus nog niet ter inzage worden gelegd en ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden. Anderzijds staat in de samenwerkingsovereenkomst dat de gemeente medewerking zal verlenen aan toepassing van artikel 19 WRO om zo spoedig mogelijk tot realisering van de woningbouwbestemming te komen.

Het voorgaande was voor het college van B&W aanleiding op 21 februari 2006 te besluiten in principe medewerking te verlenen aan de toepassing van artikel 19, lid 1 WRO. In het kader daarvan worden de bouwplannen met ingang van 2 maart a.s. gedurende 6 weken ter inzage gelegd en wordt de mogelijkheid geboden gedurende deze termijn zienswijzen in te dienen.

College van B&W.

Naar boven


* Vegen van wegen

In week 9 en 10 (van 1 tot ± 10 maart 2006) worden de wegen binnen de bebouwde kommen geveegd.
Men begint met de werkzaamheden in Biezenmortel, vervolgens zijn dan Helvoirt, Haaren en Esch aan de beurt.
Om de veegwerkzaamheden zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, verzoeken wij u de stoepranden en goten zoveel mogelijk autovrij te houden. U helpt hierdoor de chauffeur van de veegmachine en het resulteert in een schoner straatbeeld.

Naar boven