Rechtbank Zutphen


Start Mediationbureau Zutphen

âUw probleem omvat meer dan de toegang tot de brug. Er is sprake van gebrekkige communicatie tussen u, terwijl u als buren belang heeft bij normale contacten. Ik hoor dat u beiden aangeeft dat er een oplossing moet komen waarin ook de andere zaken en wellicht toekomstige problemen aan de orde kunnen komenâ.
In een nagespeeld kort geding legde rechter Vrieze (president rechtbank Zutphen) de vinger op de zere plek. Deze zaak is niet gebaat en zeker niet afgedaan met een beslissing van de rechter, hier moeten partijen alle problemen eens goed doorspreken en afspraken maken. Dit kunnen ruziënde partijen vaak niet alleen. Tijdens een zitting kan de rechter, indien beide partijen dit willen, het mediationbureau inschakelen om een doorverwijzing naar een mediator te organiseren . Partijen kunnen ook voorafgaand aan de zitting zèlf om een doorverwijzing vragen. Of zij krijgen een brief waarin wordt voorgesteld na te denken over een doorverwijzing.

Met deze doorverwijzing naar mediation verklaarde mr. Vrieze het Mediationbureau voor geopend.

Vanaf vandaag gaat de rechtbank Zutphen procespartijen wijzen op de mogelijkheid van mediation. Mediation is het door partijen zelf gezamenlijk oplossen van hun conflicten met behulp van een onafhankelijke derde, de mediator. Bij die oplossing staan de belangen van de partijen centraal, ook de niet-juridische. Het Mediationbureau van de rechtbank Zutphen geopend op werkdagen van 9.30 â 12.30 uur, op telefoonnummer 0575-599114, maar is ook bereikbaar via de mail mediationbureau.zutphen@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 1 maart 2006 Naar boven