Gemeente Geldrop-Mierlo


gemeente roept hulp in van leerlingen van het strabrecht college

De gemeente Geldrop-Mierlo heeft samen met de waterschappen De Dommel en Aa en Maas het `'Waterplan 2006-2010'' opgesteld. Hierbij zijn ook de provincie Noord-Brabant en het waterleidingbedrijf Brabant Water betrokken. De waterpartners hebben met het Waterplan een gezamenlijke visie ontwikkeld op al het water in Geldrop-Mierlo, nu en in de toekomst.
In het waterplan staan een aantal lokale waterproblemen beschreven. Om nieuwe inzichten te krijgen gaat de gemeente samenwerken met leerlingen van het VMBO van het Strabrecht College. Op vrijdag 24 februari vond hiervoor de aftrap plaats. In deze bijeenkomst waarvoor leerlingen en leerkrachten van Klas T2C en klas T2D van het Strabrecht College waren uitgenodigd, vertelde wethouder Hoekman wat de bedoeling is en wat de leerlingen voor de gemeente kunnen betekenen.

STRABRECHT COLLEGE BLIJ MET OPDACHT Het Strabrecht College zocht eerder dit jaar contact met de gemeente omdat zij 2e klas leerlingen van het VMBO in projectvorm kennis wil laten maken met concrete (water)milieuproblemen. Wethouder Hoekman omarmde dit initiatief en gaf aan hier graag aan mee te willen werken.

Zo gaan leerlingen van twee VMBO klassen de komende maanden aan de slag. Zij krijgen zeven concrete waterproblemen voorgelegd die momenteel in Geldrop-Mierlo spelen. Denk hier bijvoorbeeld aan de grondwateroverlast in de wijk Scandia. De leerlingen hebben inmiddels aangegeven dat zij de opdracht van de gemeente accepteren. In de week van het water - eind mei - presenteren zij in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael hun conclusies en uitwerkingen. Als ware adviesbureaus gaan zij de komende maanden aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

WATERPLAN 2006-2010
Een ontwerp van het Waterplan 2006-2010 is inmiddels klaar. Het plan ligt nog tot woensdag 1 maart ter inzage in het Informatiecentrum van de gemeente aan de Hofstraat 4 in Geldrop. Het uiteindelijke Waterplan wordt door de gemeenteraad, het bestuur van waterschap De Dommel en het bestuur van waterschap Aa en Maas vastgesteld.

`'WATERPLAN PROJECTEN''
Inmiddels is er een aantal projecten in het kader van het Waterplan opgestart of zelfs al afgerond. De meeste projecten zijn onderdeel van een ander plan. Hieronder volgt een kort overzicht:
- Regenwaterafkoppelprojecten: Akert
- Industriepark en leiding langs spoorlijn
- St. Cyr

- Grondwateroverlast: Scandia en coevering-west
- Vernattingsproject: ontwikkeling natte natuurparel en Sang en Goorkens

- Natuur- en waterbeleving: Dommldal project
- Educatie: Waterproject Strabrecht College (start vrijdag 24 februari 2006)

Verder is er onder meer een `Actie Regenton' geweest, is er een nieuw Gemeentelijk Rioleringsplan opgesteld en wordt er samengewerkt in de waterketen met waterschappen, het waterleidingsbedrijf en tien gemeenten.

MEER INFORMATIE
Klik hier voor informatie over het Waterplan OneStat.com Web Analytics