Duizend nieuwe leer-werk-banen voor uitzendkrachten. Nieuw samenwerkingsproject van MKB-Nederland, Start en Projectdirectie Leren & Werken

Almere, 28 februari 2006.
Duizend nieuwe leer-werk-banen voor uitzendkrachten in het midden- en kleinbedrijf. Dat is het doel van een nieuw samenwerkingsverband tussen MKB-Nederland, Start en de Projectdirectie Leren & Werken (een gezamenlijk initiatief van de ministeries SZW en OCW). Het samenwerkingsproject `Van flexbaan naar leer-werkbaan' richt zich op uitzendkrachten (flexmedewerkers) en werkzoekenden van o.a. 23 jaar en ouder. Door deze mensen zonder een vast dienstverband en zonder vakgerelateerde diploma's in de praktijk op te leiden, kunnen bedrijven op korte en lange termijn beschikken over nieuwe lichtingen vakprofessionals. De uitzendkrachten vergroten via scholing op de werkplek hun kans op een vast contract.

Met dit initiatief anticiperen de samenwerkingspartners op het aantrekken van de economie. Herstel zal binnen het MKB vrijwel direct voor krapte op de arbeidsmarkt zorgen. Het grote aantal oudere werknemers dat binnenkort uittreedt en onvoldoende instroom vanuit het beroepsonderwijs zijn hiervoor de voornaamste oorzaken. Om deze reden hebben Start, de projectdirectie Leren & Werken en MKB-Nederland de handen ineen geslagen. Met het project zetten zij zich in om de internationale concurrentiepositie van het midden- en kleinbedrijf en de loopbaanperspectieven van de werknemers
te borgen en te verbeteren. Hiervoor ondertekenden Mark Rutte, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Kees Hoogendijk, secretaris Onderwijs van MKB-Nederland (namens Loek Hermans, voorzitter van MKBNederland) en Eric de Jong, algemeen directeur van Start, vandaag een intentieverklaring.

Gelet op de ervaring met reguliere leer-werk-banen voor flexwerkers is Start binnen dit project een logische partner. Zo bemiddelde Start in de afgelopen jaren gemiddeld 1100 uitzendkrachten via leer-werk-constructies naar een vaste baan. Ondernemersorganisatie MKB-Nederland draagt zorg voor de invulling van 1000 leer-werk-banen bij haar achterban.

No Risk-formule
Start, MKB-Nederland en de Projectdirectie Leren & Werken hebben als gezamenlijk doel het bevorderen van leren en werken. Doordat Start zaken als de scholingskosten, de coördinatie van de opleidingscomponent en het werkgeverschap voor zijn rekening neemt, kan het leerbedrijf zich volledig richten op de vakinhoudelijke begeleiding. Op deze manier kunnen ondernemers - zonder de gebruikelijke ondernemersrisico's - ervaring opdoen met leren en werken. Daarbij sluit deze aanpak ook goed aan op de wensen en mogelijkheden van de betrokken uitzendkrachten. Binnen een leer-werk-baan kunnen deelnemers onder begeleiding leren en werken tegelijk. Binnen de gekozen vakopleiding worden deze medewerkers dus opgeleid naar een hoger kwalificatieniveau. En dat is weer in het voordeel van werkgevers die kunnen beschikken over beter opgeleide medewerkers. De Projectdirectie ondersteunt dit project vanuit de overheid.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Start, Ton Sluiter, 036-5382356.
MKB-Nederland, Kees Hoogendijk, 015-2191246.

Over Start
Met circa 1.500 medewerkers en 200 vestigingen is Start in Almere één van de grootste intermediairs op de Nederlandse arbeidsmarkt en is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming USG People N.V. Start staat bekend als een betrouwbare organisatie die meedenkt met haar opdrachtgevers en komt met concrete oplossingen voor klant en werkzoekende. Aan de basis hiervan liggen de kernwaarden gedrevenheid, doelgerichtheid, ondernemerschap, lef, verantwoordelijkheid en besluitvaardigheid, die in de ruim 25-jarige historie van Start zijn opgebouwd.

Over MKB-Nederland
MKB-Nederland is de organisatie van ondernemers die per branche of per regionale/lokale vereniging zijn aangesloten en die met de overheid overlegt, onderhandelt en samenwerkt teneinde wetgeving en regels zo gunstig mogelijk af te stemmen op de wensen en belangen van het midden- en kleinbedrijf. Bij MKB-Nederland zijn 135 brancheorganisaties en 250 regionale en lokale ondernemersverenigingen aangesloten, die gezamenlijk ruim 186.000 ondernemers en instellingen vertegenwoordigen. MKB-Nederland participeert vaak in projecten die tot doel hebben om jongeren een betere kans te geven op werken en/of scholing. Het MKB-Leerbanenplan waarbij 10.000 leerwerkplekken voor jongeren tot 23 jaar worden geworven is hiervan een goed voorbeeld.

Over Leren & Werken
Het project Leren & Werken stimuleert en ondersteunt partijen zoals werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen, gemeenten, CWI, het UWV en andere regionale instellingen om de combinatie van leren en werken met concrete stappen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door 15.000 nieuwe leerwerktrajecten voor maart 2007 te helpen realiseren. Leren & Werken is een initiatief van de ministeries van OCW en SZW, in samenwerking met LNV en EZ en heeft een looptijd tot maart 2007. Meer informatie: www.leren-werken.nl.