1e persbericht van woensdag 1 maart 2006

Eindhoven, 01-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt over voetpad

Op het Stadhuisplein is dinsdag rond 22.40 uur een 41-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man over het voetpad naast de rijbaan aan het Stadhuisplein schokkend rijden en controleerde hem. Hij bleek gedronken te hebben. Bij de man werd een promillage van ruim 1,45 gemeten. Zijn rijbewijs moest hij inleveren bij de politie. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Zoon aangehouden na mishandelen moeder

In de woning van zijn moeder in Strijp is woensdag rond 3.00 uur een man van 21 jaar aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 45-jarige moeder op de grond hebben geduwd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Op de Neckerspoel is dinsdag rond 23.50 uur een man van 18 jaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets vanaf de Neckerspoel. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Brand in hennepkwekerij

Op de zolder van een woning aan de Paul Krugerlaan is woensdagochtend brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur en ontdekte een hennepkwekerij. De kwekerij is volledig uitgebrand. De 37-jarige bewoonster van het pand is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Vernielers aangehouden

Op de Veestraat en de Havenweg zijn woensdag om 4.00 uur drie Helmonders van 24, 22 en 19 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat zij bezig waren een fiets te vernielen. De drie verdachten zijn ingesloten.

Best: Drie verdachten aangehouden na onenigheid in verkeer

Op de Brem zijn dinsdag rond 19.50 uur twee mannen uit Eindhoven (22 en 26 jaar) en een 22-jarige man uit Son aangehouden. De mannen uit Eindhoven en de man uit Son zouden een conflict hebben over een verkeerssituatie. Ze waren op een parkeerplaats aan de Brem gestopt. Hier ontstond ruzie, waarbij een deuk in de auto van 22-jarige man uit Son werd getrapt. De verdachte uit Son zou hierop een bijtende vloeistof in het gezicht van de twee Eindhovenaren hebben gespoten. Het drietal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zijn naar huis. Tegen het drietal wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Geld en gsm weg bij inbraak

Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Fabrieksstraat. Op de eerste etage is een raam opengebroken. Het raam is via een platdak te bereiken. Uit de woning verdwenen enkele bankpasjes een gsm en geld, ongeveer 600 euro.

Nuenen: Man aangehouden na mishandeling

Dinsdag om 21.10 uur is in het politiesteunpunt in Nuenen een 23-jarige man uit Nuenen aangehouden. De man had eerder die avond een 23-jarige vrouw uit Nuenen in het gezicht geslagen en bedreigd. Verdachte heeft een relatie met het slachtoffer gehad. De verdachte, die zich op het steunpunt meldde, is ingesloten.

Son: Lastige jongen aangehouden

Op de Dommelstraat is dinsdag om 21.30 uur een 16-jarige jongen uit Breugel aangehouden. De jongen schold een politieman uit. De politieman hield de jongen aan, maar de jongen bleef hem beledigen. Hij bedreigde de politieman en verzette zich tegen de aanhouding. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Jeugdige vernielers aangehouden

Woensdag om 3.55 uur is op de Nieuwe Kerkstraat een 16-jarige jongen uit Vessem aangehouden. Hij werd aangehouden door een getuige, die gezien had dat hij samen met een andere jongen vernielingen aan autos had aangericht. De getuige achtervolgde hem en hield hem aan. De gewaarschuwde politie nam hem over. De 16-jarige vriend van de verdachte werd om 4.30 uur in zijn ouderlijke woning aangehouden. De twee jongens hadden bij verschillende autos op de Kermisberg, Kabouterberg en Sprookjesberg antennes en ruitenwissers omgebogen. Ze hadden wieldoppen van de autos gehaald en die in de struiken gegooid. Ook waren kentekenplaten omgebogen. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.