Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na poging inbraak

Druten, 01-03-2006 o In de nacht van dinsdag op woensdag meldde een getuige dat twee mannen bezig waren in te breken in een winkel aan de Marktpassage in Druten. Deze mannen zouden bivakmutsen dragen. Door de politiemeldkamer werden direct meerdere eenheden richting Druten gestuurd. Even later meldde de getuige dat de mannen weggelopen waren in de richting van de Ooievaarstraat. Een ruit van de passage bleek te zijn ingeslagen.

Door de sporen die in de sneeuw waren achtergebleven bleek dat de mannen in de Margrietstraat in een auto gestapt waren. Intussen zag een tweede surveillance-eenheid dat een auto met daarin twee mannen vanuit Druten de Van Heemstraweg op reed. Deze auto werd ter controle staande gehouden. Bij deze controle bleek dat tussen de voorstoelen van de auto twee bivakmutsen lagen.
Daarop werden de inzittenden van de auto, inwoners van Veenendaal van 20 en 21 jaar oud, aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau. De districtsrecherche onderzoekt de zaak. (03)