Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Start pilotproject personenalarmering (28-02-2006)

De zorgverzekeraar Menzis en de gemeente Hoogezand-Sappemeer gaan samenwerken op het gebied van personenalarmering. Daartoe wordt 28 februari 2006 om 16.00 uur een intentieovereenkomst ondertekend door wethouder Stiekema en de heer R. Delleman directievoorzitter van Ardyn, Arbodienst van Menzis.

Met het project personenalarmering willen de samenwerkende partners inzicht krijgen in wat nodig is om mensen met een gebrek aan zelfredzaamheid langer thuis kunnen blijven wonen. Dit gebrek kan het thuis wonen namelijk lastig of zelfs onmogelijk maken. Personenalarmering kan hierin uitkomst bieden als het óók een signaleringsfunctie gaat vervullen. Menzis en de gemeente gaan daarvoor een groep bestaande en nieuwe gebruikers van personenalarmering (maximaal 30 personen) volgen.

Bij personenalarmering kan iemand in nood met een druk op de knop van een halskoord contact krijgen met de centrale van de Thuiszorg Groningen en van daaruit wordt hulp geregeld. In het project wordt niet alleen gekeken hoe het probleem is opgelost, maar ook wat er verder nog moet gebeuren om deze mensen goede ondersteuning te leveren in de thuissituatie. Alarmering is dan een instrument om het wel en wee van mensen in beeld te krijgen.