29
30
31
/> Maart 2006

Trentino: genieten van Fiemme Ski Jazz Festival Wintersporters dubbel aan hun trekken: supersneeuw en veel muziek In Val di Fiemme, gelegen in de Noord-Italiaanse regio Trentino, slaat de wintersporter twee vliegen in een klap. Wie deze regio van 11 tot en met 19 maart bezoekt, kan tijdens het Fiemme Ski Jazz Festival skiën op de muziek van wereldvermaarde jazzartiesten. Afbeelding

Het festival is het belangrijkste jazz festival in de Alpen met gedurende negen dagen maar liefst 26 optredens: in de centra van de verschillende skidorpen en op de pistes. Een bijzondere combinatie van `actief en muziek' in een gevarieerd en boeiend berglandschap.

Bergdorpen
De jazz optredens worden verzorgd in de verschillende bergdorpen van Val di Fiemme, waaronder Predazzo, Cavalese, Carano en Pozza di Fassa. Enkele bekende jazz muzikanten die hun muziek ten gehore zullen brengen zijn Carla Cook & Steve Wilson Quartet, Blues Power Trio, Matt Wilson's Art & Crafts, en Tiger dixie Band.

Afbeelding Veel gratis
De eerste optredens starten rond het middaguur, de laatste na het diner om 22.30 uur. De meeste optredens zijn vrij toegankelijk. De entreegelden van de drie betaalde optredens variëren van 8 tot 15 euro.

Liefhebbers die nog geen skivakantie hebben geboekt, kunnen gebruik maken van aantrekkelijke aanbiedingen. De sneeuw in Noord-Italië is nog steeds in een erg goede conditie, zo hebben de Olympische Wnterspelen wel laten zien.

Arrangementen
Tijdens de festivalweken worden verschillende arrangementen aangeboden, vanaf EUR 90,- voor twee nachten en EUR 283,- voor 7 nachten. Bovengenoemde bedragen zijn op basis van een tweepersoonskamer en inclusief ontbijt en diner.

Skiregio
Maar ook als de muzikale klanken de bergen van Trentino weer hebben verlaten kan er nog genoten worden van aantrekkelijke wintersportaanbiedingen in de Dolomieten. De sneeuwcondities blijven er namelijk nog tenminste enkele weken prima en Trentino is dan ook een geschikte regio om tot laat in het seizoen te skiën. De aanbiedingen in de maanden maart en april, waaronder het paasweekend van 14 tot en met 17 april hebben alle een eigen insteek en variëren van actief & ski tot familieplezier, spa & wellness, gastronomie, en festiviteiten.

Afbeelding Paasweekend
Zo kan men in Val di Fiemme nog tot en met het Paasweekend een individueel arrangement tegen een groepsprijs boeken. Een compleet verzorgde reis van 8 dagen (inclusief o.a. skihuur en skicursus, op basis van eigen vervoer) in de periode van 18 maart tot en met 18 april is al te boeken vanaf EUR 452 per persoon.

Makkelijk te bereiken
Trentino is vanaf Nederland makkelijk te bereiken met de auto via de Brennerpas. Maar ook vliegen kan vanuit Nederland makkelijk en goedkoop met o.a. transavia.com en Ryanair. Met transavia.com kan vanaf Amsterdam Airport Schiphol gevlogen worden naar Verona, Milaan Orio Al Serio (Bergamo) en Treviso (Venetië). Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar Bergamo en vanaf Brussel ook naar Venetië (Treviso).

Anderhalf uur
De verschillende luchthavens liggen op ongeveer anderhalf uur vliegen vanaf Nederland, waarna er voor de wintersporters tevens de mogelijkheid bestaat om in een comfortabele touringcar naar de plaats van besteming gebracht te worden door middel van het initiatief Fly & Ski. Zo staat men binnen een paar uur op de skipiste met uitzicht op de Dolomieten.

Informatie
De aanbiedingen, evenals de informatie over de shutle bus service, zijn terug te vinden op de website van Trentino, http://www.trentino.to/.
Meer informatie over het festivalprogramma is te vinden op http://www.fiemmeskijazz.com/.

Noot voor de redactie (