Politie Haaglanden

Persberichten 1 maart

Haaglanden, 01-03-2006

Niet teruggekeerd van verlof
Den Haag - Surveillerende agenten zagen dinsdag 28 februari rond 20.00 uur hoe een 37-jarige Haagse automobilist geen voorrang verleende op kruising van de Laan van Meerdervoort met de Kamperfoeliestraat. De agenten wilden deze bestuurder staande houden en reden achter hem aan. De man negeerde echter alle stoptekens en reed door. Uiteindelijk reed de Hagenaar zichzelf klem op de Fuchsiastraat en zette het op een lopen. Door hem te pepperen lukte het de politieagenten om de man aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Aan het bureau bleek dat de verdachte Hagenaar niet teruggekeerd was van zijn verlof en nog negen maanden gevangenisstraf voor de boeg had. De man is in verzekerde bewaring gesteld.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - De politie trof op dinsdag 28 februari 12.50 uur een hennepkwekerij met 578 hennepplanten aan in een woning aan De Gaarde. Alle planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Omdat de stroom illegaal werd afgetapt, heeft Eneco de stroomtoevoer naar het pand afgesloten.

Jongens gewond na val met motor
Den Haag - Om dinsdag 28 februari omstreeks 09.30 uur zagen surveillanten op de Betje Wolfstraat twee Haagse jongens van 16 en 17 jaar op een bromfiets rijden zonder helm en verzekeringsplaatje. De jongens negeerden een stopteken en gingen er met hoge snelheid vandoor. Op de Erasmusweg kwamen zij ten val en werden aangehouden. De 17-jarige verdachte brak hierbij een been en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De 16-jarige is voor verhoor overgebracht naar het bureau. Na een schouw bleek de bromfiets een motor te zijn. Tegen de Hagenaars zijn diverse processen-verbaal opgemaakt o.a. onverzekerd rijden en rijden zonder helm en rijbewijs. Omdat het framenummer van de motor onleesbaar was, moet verder onderzoek uitwijzen of de motor van diefstal afkomstig is.

Hennepkwekerij in woning
Den Haag - De politie heeft op 28 februari om 11.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan het Westeinde. In de benedenverdieping van de woning waren 533 plantjes en een hoeveelheid apparatuur. De politie stelt een onderzoek in.

Hardleerse dronken rijder
Den Haag - Voor de derde keer in negen dagen tijd werd woensdag 1 maart om 2.45 uur een 48-jarige automobilist uit Den Haag betrapt op het rijden onder invloed. De man trok de aandacht van de politie, omdat hij bij het inparkeren op de Paul Krugerlaan tegen een boom reed. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de man drie dagen eerder al was ingevorderd. De verdachte blies 560 ugl. Zijn auto werd in beslag genomen.

Mannen betrapt bij stelen auto
Den Haag - De politie heeft op 28 februari om 19.00 uur in de Joris van der Haagenstraat twee mannen aangehouden, die in de Mijtenstraat een auto hadden gestolen. De verdachten, twee Hagenaars van 23 en 24 jaar oud, probeerden nog lopend weg te komen, maar werden beide ingerekend.

Verkeerscontroles
Zoetermeer - De politie hield dinsdag 28 februari tussen 08.30 en 12.00 uur een gordelcontrole op de Europaweg. In totaal werden 325 passanten gecontroleerd en slechts een van hen droeg geen gordel. Verder werden vier bestuurders bekeurd voor het rijden door het rode verkeerslicht, het niet aan het tonen van het rijbewijs, rijden over de vluchtstrook en geen richting aangeven.
Op woensdag 1 maart rond 01.45 uur werd een Zoetermeerse bestuurster van 39 jaar gecontroleerd bij de Steursloot. De vrouw had teveel alcohol gedronken en legde een blaastest af: 745 ugl. Proces-verbaal is opgemaakt en de Zoetermeerse moest haar rijbewijs inleveren.

Onwel op de vluchtstrook
Zoetermeer - De politie kreeg dinsdag 28 februari rond 08.00 uur een melding dat op de vluchtstrook van de rijksweg A12 al lange tijd iemand in de auto zou zitten. Het bleek te gaan om een Zoetermeerse bestuurder van 53 jaar. De man was onwel geworden en werd met hartklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Pizzakoerier beroofd van geld
Zoetermeer - Dinsdag 28 februari rond 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een pizzakoerier in de Newtonstraat onder bedreiging van een vuurwapen was beroofd door twee mannen met bivakmutsen. In de directe omgeving zagen agenten een man die aan het opgegeven signalement voldeed. Deze 22-jarige Zoetermeerder is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.