KPN-man benoemd tot lid College van bestuur Open Universiteit

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Drs. ing. C.J. (Cees) Brouwer, quality and development manager van KPN Projectmanagement, is door de Raad van toezicht van de Open Universiteit Nederland per 1 mei 2006 benoemd tot lid van het College van bestuur van de Open Universiteit. Brouwer was bij KPN verantwoordelijk voor talrijke innovatieve projecten zowel op ict-gebied (intern spraak- en datanetwerk, nieuwe generatie infrastructuren, spraaktechnologie), productvernieuwing (elektronisch assistent, de behandeling van rsi) als op het terrein van HRM: bijvoorbeeld kennismanagement, competentiemanagement en professionalisering van werknemers.

De Open Universiteit kende Brouwer vooral als student: twintig jaar na zijn hts-opleiding, is hij Arbeids- en organisatiepsychologie gaan studeren aan de Open Universiteit. In 1999 studeerde hij af en sinds 2004 is hij als alumnus lid van de adviesraad van de faculteit Managementwetenschappen .
Met de benoeming van Cees Brouwer tot CvB-lid vergroot de Open Universiteit haar slagkracht en implementatievermogen. Bovendien kan hij als 'ervaringsdeskundige' gecombineerd met zijn wetenschappelijke HRM-opleiding, een grote bijdrage leveren aan de verdere uitbouw en profilering van de Open Universiteit als instituut voor een leven-lang-leren. De komende jaren wil hij zich sterk maken voor de ontwikkeling van 'kennisonderhoud'; via de Open Universiteit kan men dan zijn wetenschappelijke vakkennis up-to-date houden.

De benoeming van Brouwer tot Collegelid geldt voor een periode van vijf jaar. De Ondernemingsraad en de Studentenraad hebben positief geadviseerd over zijn benoeming. De andere leden van het College van bestuur zijn drs. Th.J.F.M. (Theo) Bovens, voorzitter, en prof. dr. ir. F. (Fred) Mulder, rector magnificus. Over de portefeuilleverdeling zullen de drie Collegeleden zich t.z.t. nog buigen.

Cees Brouwer (Geldrop, 1956) kwam na zijn informatica-studie aan de hts in dienst bij het ministerie van Defensie als systeemontwerper. In 1983 stapt hij over naar PTT Telecom, het latere KPN. Daar was hij aanvankelijk informatie-adviseur, maar vanaf 1986 bekleedt hij managementfuncties in commercie, techniek en professionele dienstverlening. Hij is vanuit verschillende managementfuncties betrokken geweest bij een groot aantal vernieuwings- en veranderingstrajecten. Brouwer heeft zijn werk altijd gecombineerd met studeren en in latere jaren ook lesgeven, waarmee hij een voorbeeld uit de praktijk is van leven-lang-leren. Na bijna tien jaar les gegeven te hebben in telecommunicatievakken in het post-tertiair onderwijs, is hij aan de TU Delft in de periode 2002-2004 part-time docent 'breedband infrastructuur spelsimulatie' geweest. In zijn huidige functie is hij onder meer verantwoordelijk voor de professionalisering van de projectmanagers bij KPN.

De Open Universiteit Nederland (OUNL) staat midden in de wereld van een leven-lang-leren. Iedereen die (verder) wil of moet studeren op niveau van hoger onderwijs, vaak in combinatie met werk, kan bij haar terecht. De Open Universiteit onderscheidt zich door haar 'open' onderwijsmodel en het flexibele onderwijsaanbod. Er worden geen toelatingseisen gesteld en men kan de geaccrediteerde bachelor- en master-opleidingen, korte programma's of losse cursussen volgen waar en wanneer men wil. Open en flexibel hoger onderwijs is mogelijk door het goed benutten van informatie- en communicatietechnologie (e-learning, virtuele mobiliteit, online communities, e.d.). De afgelopen twintig jaar hebben meer dan 250.000 personen gestudeerd aan de Open Universiteit.