Gemeente Delft Startsein werkzaamheden Ruys de Beerenbroekstraat Delft

Op woensdag 1 maart geeft wethouder Rik Grashoff het officieel startsein voor de werkzaamheden aan de Ruys de Beerenbrouckstraat. Deze straat wordt, na vervanging van de riolering, als eerste straat in Delft heringericht volgens het LVVP (Lokaal Verkeers- en Vervoersplan) De nieuwe weginrichting moet het te hard rijden sterk bemoeilijken, langzaam rijden stimuleren en zo de doorstroom verbeteren. Dit principe van 'langzaam rijden gaat sneller' draagt ook bij aan betere luchtkwaliteit.

Het project wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase start op 6 maart en zal worden afgerond eind november 2006. Het betreft hier het deel van de Ruys de Beerenbrouckstraat vanaf het J.C.Markenplein tot de Laan van Altena. Hierbij wordt ook de riolering van de Van Houtenstraat en de Donker Curtiusstraat aangepakt..

De Ruys de Beerenbrouckstraat wordt de eerste wijkontsluitingsweg volgens de uitgangspunten van het LVVP met als doel het milieu te ontlasten en de verkeersveiligheid te vergroten. Deze nieuwe wijze van weginrichting zal na de realisatie goed worden geëvalueerd. De ervaringen in de Ruys de Beerenbrouckstraat zullen medebepalend zijn voor het elders in Delft herinrichten van straten.